21 / 05 / 2024

meksikadaki 400 yıllık kilise

meksikadaki 400 yıllık kilise

Meksika’nın Chiapas eyaletinde, kuraklık nedeniyle alçalan Grijalba nehrindeki barajda 400 yıl önce inşa edilen kilise yeniden ortaya çıktı.

400 bin TL’nin yıllık faiz getirisi asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla

Türk-İş’in açıkladığı Nisan ayı rakamlarına göre asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücretliler temmuz ara zammı beklerken, 400 bin TL’nin yıllık faiz getirisinin, asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla olduğu hesaplandı. Vatandaş bu hesaba şaşırdı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Breeze De Mar Orlando yıllık yüzde 15 bir getiri sağlıyor!

Breeze De Mar Orlando Projesi'nde fiyatlar 99 bin 400 dolardan başlıyor. Breeze De Mar Orlando projesi yıllık yüzde 15 bir getiri sağlıyor.

İzmir'de okul kantinlerinin yıllık kira bedelleri dudak uçuklatıyor!

İzmir'deki okul kantinlerinin yıllık kira arttı. En düşüğü yıllık 20 bin lira olan kantin kiraları 400 bin liraya kadar çıktı. En yüksek kira Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'ndeki kantin oldu.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi yeninden inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tekke ve zaviyelerin kapatılmasının ardından yıkılıp yerine su depoları yapılan 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni yeniden gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başladı.

400 yıllık kilise barajdan çıktı!

Meksika’nın Chiapas eyaletinde, kuraklık nedeniyle alçalan Grijalba nehrindeki barajda 400 yıl önce inşa edilen kilise yeniden ortaya çıktı. İspanyolların yaptığı kilise, 1773-76 yılları arasında terkedilmiş!

400 yıllık hana 100 yıllık restorasyon!

Beypazarı’ndaki 400 yıllık hanın restorasyon işi yılan hikayesine döndü. 1917 yılında başlanan, çeşitli aralıklarla yarım kalan restorasyon, bu kez 10 dükkanın istimlak edilememesi nedeniyle durdu.

ABD'de 250 yıllık meşe 400 bin dolara mal olan çalışmayla taşındı!

ABD’de yapılan ‘ağaç taşıma operasyonu’nda, üniversite genişletme projesinin ortasında kalan 250 yıllık meşe 400 bin dolara mal olan çalışmayla taşındı.Ayrıca halkı bilgilendirmek ve yapılacak çalışmayı anlatmak için bir animasyon film hazırlandı.

meksikadaki 400 yıllık kilise Haberi

meksikadaki 400 yıllık kilise

İspanyollar tarafından yapıldığı öğrenilen kilisenin, 1773-76 yılları arasında yaşanan veba salgını nedeniyle terkedildiği belirtildi. 1966 yılında inşa edilen barajın ardından sular altına gömülen kilise en son 2002 yılında yaşanan bir kuraklık esnasında görülmüş. Bölgedeki balıkçıların yeniden ortaya çıkan kiliseyi merak eden turistler için bölgeye tur düzenlediği...