01 / 05 / 2024

Melen Barajının temeli atıldı mı

Melen Barajının temeli atıldı mı

Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ile vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Melen Barajı, dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajı olacak!

Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul’u ortaya çıkartıyoruz” dedi.

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Yiğitler Barajı'nın temeli bugün atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kemalpaşalılara sözünü verdikleri Yiğitler Barajı'nın temelini bugün atıyor.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor!

İstanbul’a su sağlayacak melen suyunu tutma ve biriktirme amacıyla inşa edilen Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor.

Tokat Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Melen Barajı için geri sayım başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını garanti altına alacak Melen Barajı'nın tamamlanmasına 285 gün kaldığını bildirdi.

Melen Barajı'nı İSKİ tamamlayacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.

Melen Barajı'nın yapımına İSKİ'den 200 milyon TL kaynak!

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

İhsaniye Barajı’nın temeli Cuma günü atılıyor!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, geride kalan 11 yılda 1,2 milyar lira yatırım yaptıklarını, İhsaniye barajının temelinin ise Cuma günü atılacağını söyledi.

Melen Barajının temeli atıldı mı Haberi

Melen Barajının temeli atıldı mı



Melen Barajı’nın temel atma töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul’u ortaya çıkartıyoruz” dedi.


Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve İBB Bürokratları ile vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.


Yoğun katılımın olduğu törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sözleri sık sık ‘İstanbul seninle gurur duyuyor’ ve ‘İstanbul aşığı Kadir Başkan’ tezahüratlarıyla kesildi. Başkan Kadir Topbaş, “Bugün sizlerle bir tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecek kuşaklar adına bir tarih düşüyoruz. İstanbul’daki yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve gelecekte de İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmaması için çok...