10 / 05 / 2024

Melih Birsel biyografi

Melih Birsel biyografi

Melih Birsel kimdir?: Melih Birsel, Haluk Baysal ile Türkiye'nin ilk serbest mimarlık bürolarından biri olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'nu açtı. Melih Birsel, 2 Ocak 2003 tarihinde aramızdan ayrıldı....

Melih Poyraz kimdir?

Aygaz Genel Müdürü Melih Poyraz kimdir? Melih Poyraz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Melih Poyraz`ın biyografisi...

Melih Reisoğlu Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Melih Reisoğlu Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Melih Reisoğlu tarafından kuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Birsel İnşaat Metal Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birsel İnşaat Metal Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Erdoğan tarafından kuruldu.

Melih Tavukçuoğlu, Büyük Kulüp'ün İkinci Başkanı oldu!

140 senedir sanatçı, iş insanı, bürokrat ve devlet insanlarını bünyesinde bir araya getiren Büyük Kulüp'te seçim sonucu belli oldu, Gündüz Kaptanoğlu Başkan, Melih Tavukçuoğlu da İkinci Başkan olarak seçildi.

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.

Melih Gökçek için suç duyurusu: Ankapark zararı tazmin edilsin!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kapatılan Ankara Ankapark'ın maliyetine ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını ödemediği için icralık mı oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını 6 aydır ödemediği için, site yönetimi tarafından icraya verildi...

Parsel parsel sattı davasında Melih Gökçek'e kötü haber!

Birbirlerine yönelik ağır hakaretlerle mahkemelik olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki davada karar çıktı. Mahkeme Melih Gökçek'in açtığı 50 bin TL'lik tazminat davasını reddetti.

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu Beyaz Saray yaptırıyor!

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu'nun serveti 1.8 milyar dolara ulaştı. Milyarder Türk, New Jersey’de Beyaz Saray’ı andıran bir konak yaptırmak için çalışmalara başladı...

Melih Bulu: Sağlık alanında teknopark kuracağız!

İstinye Üniversitesi, sağlıkta Türkiye'nin en rekabetçi üniversitesi olmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, "Sağlık mühendisliği ağırlıklı bir teknopark kuracağız. Burada üretilen cihazları, teknolojileri ve yerli ilaçları dünyaya satacağız" diyor.

Melih Gökçek, başkanlık konutunu nasıl aldı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait Teras Evler’de yer alan villayı başkanlık konutu olarak kullanan Melih Gökçek’in görevden ayrıldıktan sonra da konutu terk etmediği ortaya çıktı. Gökçek konutu nasıl aldığını anlattı...

Melih Birsel biyografi Haberi

Melih Birsel biyografi

Melih Birsel kimdir?

Melih Birsel, 1920 yılında İstanbul'da doğan Melih Birsel, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladığı mimarlık eğitimine Cenevre'de devam etti ve 1951 yılında Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olarak Türkiye'ye döndü. 


Aynı yıl, Haluk Baysal ile Türkiye'nin ilk serbest mimarlık bürolarından biri olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'nu açtı. Melih Birsel 1962'de Paris Bölgesi Şehircilik ve Bölge Planlama Enstitüsü (IAURP)'de çalışmak üzere Fransa'ya gitti ve Paris'in uydu kentlerinin planlanması üzerinde çalıştı. 


1968'de mimari üretime devam etmekte olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'na dönerek, çalışmalarını burada sürdürdü. 


Aralarında Brüksel Sergisi Türkiye Pavyonu ve Karayolları Genel Müdürlüğü Mimari Proje Yarışması'nın da bulunduğu bir çok yarışmada ödül aldı. Önemli projeleri arasında Hukukçular Sitesi, Yeşilköy Toplu Konutları, Birkan Apartmanları, çerkezköy Profilo Tesisleri sayılabilir. 


Melih Birsel, 2 Ocak...