06 / 07 / 2024

mera yönetmeliği mi değişti

mera yönetmeliği mi değişti

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi.

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı?

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin ertelendiğini duyurdu. Peki Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Otopark yönetmeliği ertelendi mi?

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren yeni otopark yönetmeliği 1 Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, otopark yönetmeliği ertelendi mi?

7 soruda yeni otopark yönetmeliği 2018!

1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Otopark Yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yer aldı. Peki 2018 otopark yönetmeliğinde neler var? Otoparkı olmayana ruhsat verilecek mi? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı?

Yeni İmar Yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. Peki, Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı, yürürlüğe girdi mi?

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, emlak sektöründe birçok uygulamayı değiştiren yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde mevcut değişiklikler gerçekleşti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç KİRAZ, 22 Mayıs 2014 tarihinde dğişmiş Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin değişimini anlattı. İşte Bakanlık'ın mağduriyet olunmaması için mevcut değişiklikler yaptığı o yazı...

Mera Yönetmeliği yayınlandı!

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera Yönetmeliği değişti!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği yürürlükte mi?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 20 Ağustos 1987 tarihinde 19550 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki, köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği yürürlükte mi?

Çevre görevlisi yönetmeliği 2014!

Çevre görevlisi yönetmeliği olan; Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21 Kasım 2013 tarihinde 28828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, çevre görevlisi yönetmeliği değişti mi?

mera yönetmeliği mi değişti Haberi

mera yönetmeliği mi değişti

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce l/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal edilecek. 



Gazete...