06 / 05 / 2024

meram minyatür park ne zaman açılacak

meram minyatür park ne zaman açılacak

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Yılbaşına kadar parktaki çalışmalar büyük bir oranda tamamlanmış olacak. Parktaki ‘T-reks’ ismini taşıyan dinozorların olduğu bölüme yerleştirilecek hareketli dinozorlar parkımıza getirilmeye başladı" dedi...

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

Güngören 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güngören ilçesi, Hasbahçe Kültür Parkı - Millet Bahçesi Bağlantısının Sağlanması Kapsamında Kaldırılan Sağlık Tesisi Alanına Karşılık Eşdeğer Sağlık Tesisi Alanı Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli 17.10.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cevdet Eroğlu ve Emrah İpek ortaklığında kuruldu.

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çoruminia Parkı'nın yapım maliyeti 3.1 milyon TL'yi geçti!

Türkiye Kovid-19 kriziyle boğuşurken ve birçok belediye vatandaşa destek olabilmek için zorunlu olmayan ihalelerine ara verirken, Çorum Belediyesi, 20 Nisan’da ihaleye çıktı ve 1.5 milyon TL bedelinde minyatür maket ve rölyef satın aldı.

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Tekinalp Holding'ten eski TIR parkına AVM!

Mahmutbey-Bahçeşehir yolundaki eski TIR parkına Tekinalp Holding tarafından outlet alışveriş merkezi yapılıyor. 65 bin metrekarelik alana sahip AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor.

Ağrı Belediyesi'nin eski binası yıkıldı!

Ağrı Belediyesi tarafından başlatılan Ağrı Park Projesi kapsamında eski belediye binasının yıkımı gerçekleşti. Yıkılına binanın yapımında yeterli demir ve çimento kullanılmadığı açıklandı.

Bolu'ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu Belediyesi tarafından "Kültür Park" Projesi kapsamında 142 bin metrekarelik meydan yapılacak. Belediye, şehir meydanlarındaki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Çorum 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açıldı!

Çorum Belediyesi tarafından Kültür Park içerisinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açıldı. Bin 600 metrekare alan üzerinde yapılan müze 3 milyon 500 bin liraya mal oldu.

meram minyatür park ne zaman açılacak Haberi

meram minyatür park ne zaman açılacak


Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar sürüyor.


Parktaki çalışmaların yoğun bir tempoyla devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Yılbaşına kadar parktaki çalışmalar büyük bir oranda tamamlanmış olacak. Parktaki 3 ana bölümden birini oluşturan ve ‘T-reks’ ismini taşıyan dinozorların olduğu bölüme yerleştirilecek hareketli dinozorlar parkımıza getirilmeye başladı. 165 milyon yıl önce yaşamış olan ve en büyüğü de 12 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğundaki dinozorlar bölümü çok ilgi çekecek" dedi.


"Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı olacak" diyen Kalaycı, "Adriyatik Denizi’nden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde ecdadımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürleri parkın 'Cihan-ı Türk' bölümünde yer alacak. Maketlerin bulunduğu alanda 6...