18 / 05 / 2024

mercan kayalıkları

mercan kayalıkları

Okyanuslarda oluşan çöp dağları artık iç denizlere doğru ilerliyor. Balıkçıların denize attığı ağlar, deniz canlıları için ölüm tuzağına dönüşmüş

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Aladağ Belediyesi'nden ekolojik panorama projesi!

Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, yalçın kayalıkları, bozulmamış doğasıyla Torosların eteğinde saklı bir cennet olan Aladağ ekolojik panorama projesiyle gündemde. 

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Bartın Güzelcehisar turizm projesi tartışma yarattı!

Bartın'ın Güzelcehisar Köyü'nün deniz kıyısındaki lav kayalıkların turizme açılacak olması tartışmalara yol açtı...

Denizİstanbul Mercan Konakları 2017'de teslim!

Denizİstanbul, hem yatırım hem de oturum amaçlı ev sahibi olmak isteyenlere lansmandan teslim tarihine kadar yüzde 57 prim elde edecek bir fırsat sunuyor. Denizİstanbul Mercan Konakları birinci etabın teslimi için hazırlıklarını sürdürüyor..

Çin'in yapay adası uzaydan kare kare görüntülendi!

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek yaptığı yedi adaların yapılma süreci uzaydan kare kare görüntülendi.

Erzurum Solomon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor!

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kayalıklar üzerine mağaralardan oyularak yapılan ve yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Solomon Manastırı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çin'de yapay ada yapımına başlandı!

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek bölgede yedi ada yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Çin’de mercan kayalıklarına uçak pisti inşa ediliyor!

Uydu fotoğrafları, Çin’in Güney Çin Denizi’nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğine işaret ediyor. Fiery Cross pistin uzunluğunun üç kilometreyi bulabileceğini yazdı.

mercan kayalıkları Haberi

mercan kayalıkları

Deniz çayırları, mercan kayalıkları yok oluyor, denizler artık birer ‘ölüye’ dönüşüyor. Unutulmamalı ki dünya sadece insanlara ait değil. Buna artık ‘dur’ demenin zamanı geldi de geçiyor bile…


Sokaklarda kedileri, köpekleri tekmeleyen; kural tanımadan avlanan; çöplerini fütursuzca etrafa atan; havayı, suyu, enerjiyi hiç bitmeyecekmiş gibi kullanan tek canlı türü insan… Dünya yalnızca bize aitmiş gibi davranıyor, başka canlıların yaşamasına izin vermiyor, vurdumduymazlığımızın binlerce canlı türüne zarar verdiğini, nesillerini kuruttuğunu hiç düşünmüyoruz. 


Hava ve toprak kirliliği uzun zamandır tartışılıyor, kirliliğin önüne geçmek en azından ilerlemesini durdurmak için, bazı sivil toplum kuruluşları çabaları, bazı ülkeler de yasal düzenlemelerle bu çalışmalara katkı sunuyor. Ancak bir arpa boyu yol alınmış değil. Şimdi sıra denizlere geldi, artık deniz kirliliği bilimin en önemli konuları arasında yer alıyor. 


Son 15...