09 / 05 / 2024

Mercedes esenyurt fabrikasının kapasitesini artıracak mı

Mercedes esenyurt fabrikasının kapasitesini artıracak mı

İstanbul Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED raporu başvurusunda bulunan Mercedes için onay çıktı. Fabrikanın kapasitesi 4 bin 700'e, çalışanı da 3 bin 400'e çıkacak...

Ülker Esenyurt'taki fabrikasını satışa çıkardı!

Gıda ürünlerinde faaliyet gösteren Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş Esenyurt'ta kek üretimi yaptığı fabrikasını satışa çıkardı.

ESTA Construction, Mercedes-Benz fabrikasının temelini attı!

ESTA Construction tarafından inşa edilecek Mercedes-Benz fabrikasının temelleri 20 Haziran tarihinde atıldı. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın temel atma törenine, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da katıldı.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

Çerkezköy Altınyıldız fabrikasının kapanış öyküsü!

Altınyıldız’ın Çerkezköy fabrikasında kumaş üretimine odaklanan Boyner Grubu nisan ayında hazır giyim fabrikasını kapattı.

Fabrikasını taşıyana 1 milyon lira destek!

Bakan Elvan, emek yoğun herhangi bir sektörde, fabrikasını 23 ilden herhangi birine taşımak isteyen yatırımcıya 1 milyon lira fabrika başına taşıma gideri için para tahsis edeceklerini buna ilave olarak 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaklarını belirtti.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası’nın inşaatı bu ay bitecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eski Elektrik Fabrikası’nı 29 Ekim 2016 tarihinde açmayı planladıklarını belirtti.

AKO Ankara fabrikasının inşaatı ne durumda?

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'nun Çankırı'daki fabrikasının ikinci faz inşaatında sona gelindi. Fabrikanın 2019 yılı sonu itibarıyla 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefleniyor.

Kale Grubu, sinterflex fabrikasının temelini attı!

Kale Grubu, 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının temelini attı.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliğine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Maltepe Havagazı Fabrikası alanıyla ilgili yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan, Havagazı Fabrikası'nın endüstri mirası olduğunu belirtti.

Egepen Deceuninck en büyük PVC fabrikasını İzmir’de açıyor!

Egepen Deceuninck, ağustos ayında Avrupa’nın en büyük PVC fabrikasını İzmir’de faaliyete geçirecek.

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

Mercedes esenyurt fabrikasının kapasitesini artıracak mı Haberi

Mercedes esenyurt fabrikasının kapasitesini artıracak mı


İstanbul Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED raporu başvurusunda bulunan Mercedes için onay çıktı. Fabrika alanı içerisindeki hizmet ve depolama binaları da üretim bandına eklenerek üretim kapasitesi artırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapasite artırımı için ÇED raporunun gerekli olmadığına karar verdi. Bu karar üzerine 2008'de yıllık araç üretimi 3 binden 4 bine çıkarılan Esenyurt'taki fabrikanın kapasitesi 4 bin 700'e çıkacak. Karoser binasının ambar kısmı kaldırılarak üretim bandına eklenecek. Çift vardiya ile üretim yapılan tesiste, 3 bin 200 olan personel sayısı da 3 bin 400'e çıkacak. Özel donanımlı şehiriçi ve şehirlerarası otobüs imalatı yapılan fabrikanın planları onaylandıktan sonra 12 ay içerisinde inşaat çalışmaları tamamlanacak. Yılda bin 919 adet otobüs ihraç eden fabrikanın kapasite artırmasıyla yurtiçi piyasada...