05 / 05 / 2024

Mercedes Rusya fabrikası

Mercedes Rusya fabrikası

250 Milyon Euro yatırıma sahip Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ayda tamamamlan Mercedes Benz'in Rusya'daki ilk fabrikası Nisan ayının ilk haftasında açılıyor.

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Fransız otomotiv devlerinden olan Renault, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurmuştu ve Rusya'dan sonra Moskova'daki fabrikasında da üretimi durduracağını açıklamıştı. Ancak Renault, tekrardan üretime başlayacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Mercedes'in Rusya'daki ilk fabrikası 3 Nisan'da açılıyor!

250 Milyon Euro yatırıma sahip Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ayda tamamamlan Mercedes Benz'in Rusya'daki ilk fabrikası Nisan ayının ilk haftasında açılıyor.

ESTA Construction, Rusya'daki dev projelerinin startını verdi!

Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction, dev projelerinin startını verdi. ESTA Mercedes Benz’in fabrikasını ve Saratov Uluslararası Havalimanı’nı yapacak.

ESTA Construction, Mercedes-Benz fabrikasının temelini attı!

ESTA Construction tarafından inşa edilecek Mercedes-Benz fabrikasının temelleri 20 Haziran tarihinde atıldı. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın temel atma törenine, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da katıldı.

ESTA Construction 5 yeni proje için harekete geçti!

Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını 250 milyon Euro bedelle inşa edecek ESTA Construction aynı zamanda Türkiye'de yapacağı 5 yeni projesi için harekete geçti...

Mercedes-Benz yeni Ar-Ge merkezinin temelini attı!

Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası, yeni Ar-Ge Merkezinin temelini attı. Firma, dünyanın 10 büyük ekonomisi olma yolunda hızla ilerliyor.

Mercedes Benz'den Aksaray'a kamyon test merkezi!

Kamyon fabrikasına 113 milyon euroluk yatırımla Türkiye’den ihracatı 1 milyar euro artırmayı planlayan Mercedes Benz Türk, Aksaray’daki fabrikaya test amaçlı Ar-Ge merkezi kuracağını açıkladı.

MMK Şirketler Grubu’nun İskenderun’daki fabrikası satılmayacak!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

İskenderun metalürji fabrikası satılmıyor!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

Mercedes Rusya fabrikası Haberi

Mercedes Rusya fabrikası


Alman otomotiv devi Mercedes-Benz Daimler’in Rusya’daki en büyük yatırımı ve ilk otomobil fabrikası özelliği taşıyan fabrikanın inşaatı tamamlandı. Dünya'dan görülebilen en parlak yıldız olan SIRIUS'un adı verilen fabrikanın temeli Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov atmıştı. Fabrika, 3 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açılacak.

Habertürk'te yer alan bir habere göre, fabrikanın inşaatını Türk firması olan ESTA Construction üstlendi. Moskova'nın kuzeyinde Esipovo Endüstri Parkı'nda yer alan fabrika yaklaşık 85 hektarlık bir arazi üzerinde inşa edildi. Fabrika bir  montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 teknolojilerini ve full esnek montaj teknolojisini barındırıyor.

Açılışı yapılacak 100 bin metrekare kapalı alana sahip otomobil fabrikasını bir Türk firması olarak zamanında teslim etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten ESTA Construction Yönetim Kurulu...