05 / 05 / 2024

Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak

Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 'Kontrolsüz yapılaşmaya İMSAD mücadele başlattı" başlıklı haberde geçen 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' ifadesine açıklık getirdi.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merdiven altı kurs kapatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), izinsiz ve yasal olmayan şekilde faaliyet gösteren toplam 1.825 kurs hakkında denetim ve kapatma işlemleri başlatma kararı aldı. Yasal izni olmadan faaliyet gösteren bu yerlere hem mühürleme işlemi uygulanacak hem de işletme sahiplerine idari para cezası kesilecek. 

Gümüş 20 TL'ye merdiven dayadı! İslam Memiş üstüne basa basa açıkladı! Bu sene en çok gümüş kazandıracak

Gümüş fiyatları, yükselen dolar kurunun etkisiyle 20 TL'ye merdiven dayadı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu sene en çok kazandırak yatırım aracının gümüş olacağını açıkladı.

Çikolata üreticilerinden ‘merdiven altı’ uyarısı! Sağlıksız koşullarda üretilen çikolatalar tehlike saçıyor!

Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve çikolata pazarında hareketlilik başladı. Üreticiler bayram hazırlıklarına başlarken, merdiven altı üreticilere karşı da tüketicilerin uyanık olmasını istediler. Çikolata üreticileri bayram alışverişi yaparken tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Gümüş fiyatları 14 TL'ye merdiven dayadı! Elinde gümüşü olanlar yaşadı! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları, bugün altın fiyatları ile birlikte bugün yükselişe geçti. 14 TL'ye merdiven dayayan gümüş bugün yüzde 0,91 yükseliş kaydetti. Elinde gümüşü olanlar yaşadı. İşte son dakika gümüş fiyatları...

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Okulların açılmasına çok bir zaman kaldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ailelerin okul alışverişi telaşı devam ediyor. Listeler yapıldı, uygun fiyatlı ürünler aranıyor. Ancak alışveriş yaparken ‘daha uygun fiyatlı olanını alayım’ derken ‘merdiven altı kırtasiye’ ürünlerinden uzak durmak gerek.

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Okulların açılmasına sayılı günlerin kala,  Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil tarafından kırtasiye ürünlerine büyük zam geldiğini açıklayarak merdiven altı yerler için uyarılarda bulundu.

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor!

80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor...

Merdiven altı emlakçılara son! 

Emlak sektöründeki düzenlemeyle birlikte 1 Eylül tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak.

Merdiven altı emlakçılığın önüne geçilecek!

Arsoy Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yöneticilerinden Ömer Faruk Arslantaş, 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluğunun olmasıyla merdiven altı emlakçılığın engelleneceğini söyledi.

Emlakçılık yetki belgesi alma süresi uzatıldı!

Emlak sektöründe yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi, merdiven altı hizmet veren emlakçılara da fırsat doğurdu...

Ucuz prefabrik evlere karşı dikkatli olun!

Karmod Prefabrik Satış Müdürü Yüceer, "Her sektörde olduğu gibi maalesef bizim sektörümüzde de merdiven altı tabir edilen ‘ucuz fiyat’ cazibesiyle tüketiciyi yanıltanlar olabiliyor" dedi...

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak Haberi

Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 8 Haziran 2015'te DÜNYA gazetesinde yer alan 'Kontrolsüz yapılaşmaya İMSAD mücadele başlattı" başlıklı haberde geçen 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' ifadesine açıklık getirdi. 


Hinginar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu haberde inşaat sektörüne ilişkin görüşlerimize yer verilerek, Türkiye'de yapı kalitesinin iyileştirilmesi ve kontrolsüz yapılaşmayı önlemek için neler yapılması gerektiği gibi hususlara değinilmiştir. 


Yazının bir bölümünde paragraf başlığı olarak yer alan 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' şeklinde yazılan başlıkta, içerik ile ilgili yanlış anlamalara ve haksız suçlamalara neden olabilecek bir anlam çağrıştırabileceği endişesi taşıdığımdam ilave bir açıklama yapma gereği hissetmiş bulunuyorum. Şöyle ki, bu paragrafta yer alan açıklamalar özellikle 'merpen altı' diye tabir edilen standart yapı tekniğine uygun olmayan uygulamalara yönelik anlatımlardır...