10 / 05 / 2024

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Okulların açılmasına çok bir zaman kaldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ailelerin okul alışverişi telaşı devam ediyor. Listeler yapıldı, uygun fiyatlı ürünler aranıyor. Ancak alışveriş yaparken ‘daha uygun fiyatlı olanını alayım’ derken ‘merdiven altı kırtasiye’ ürünlerinden uzak durmak gerek.



2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül’de başlayacak, 16 Haziran’da sona erecek. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı, aileler okul ihtiyaçlarını karşılamak için telaşlı… Herkesin derdi ihtiyacı olan ürünleri elbette ki daha uygun fiyata almak… Bu arada önemli bir nokta da doğru kırtasiye malzemesi seçmek…  Renkli kalemler, kokulu silgiler, renkli baskılı çantalar elbette çocukların ilgisini daha fazla çekiyor.  İşte okul alışverişi yaparken de merpen altı ürünler almamaya dikkat etmek gerekiyor. Çünkü merpen altı diye tabir edilen bu ürünler çocukların sağlığı için zararlı olduğu ve kanserojen madde içerdiği için de uzak durmak gerekiyor. İşte uzmanlar da bu konuyla ilgili uyarılarını sık sık yineliyor.

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü bu konuyla ilgili açıklama yaptı ve velileri uyardı. “Çocukların tükettiği gıdalar kadar, kullandıkları eşyaların da güvenli olması gerekmektedir” denilen açıklamada çocukların kullandıkları eşyaların güvenli olmasının önemine dikkat çekildi.


Geri Dön