20 / 05 / 2024

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Okulların açılmasına çok bir zaman kaldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ailelerin okul alışverişi telaşı devam ediyor. Listeler yapıldı, uygun fiyatlı ürünler aranıyor. Ancak alışveriş yaparken ‘daha uygun fiyatlı olanını alayım’ derken ‘merdiven altı kırtasiye’ ürünlerinden uzak durmak gerek.



Kalite-güvenlik testinden geçmemiş merpen altı ürünlerin gelişme çağındaki çocuklar için önemli sağlık sorunları doğurabileceğine dikkat çekilen açıklamada çanta, beslenme çantası, kalem kutusu, matara, boya kalemleri, suluboya, oyun hamuru, silgi gibi ürünlerde kanserojen olduğu için yasaklanan azo boyarmaddeler, alerjen boyarmaddeler, baskı ve boyalarda yumuşatıcı olarak katılan fitalatların bulunabileceği belirtildi. Çocukların bağışıklık sistemlerini tahrip eden ağır metaller son derece zararlı…

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nıün açıklamasında “Aynı zamanda kanserojen olan fitalatlar, insanlarda ve hayvanlarda hormon sistemine zarar vermekle birlikte astım ve üreme bozukluğuna da neden olmaktadır. Kanserojen boyarmaddeler ise deri ile temas sonucu deri tarafından direkt emilmektedir” denildi.
Velilerden bu konuda hassas davranmaları ve kokulu olan kırtasiye malzemelerine dikkat etmeleri istendi. 


Geri Dön