07 / 07 / 2024

Meriç Nehri taşıyormu

Meriç Nehri taşıyormu

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Vds Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Otomotiv Medikal Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vds Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Otomotiv Medikal Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Meriç Emir Tağayer tarafından kuruldu.

Vds Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Otomotiv Medikal Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vds Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Otomotiv Medikal Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Meriç Emir Tağayer tarafından kuruldu.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Meri Grup Otel Turizm İşletmeciliği İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meri Grup Otel Turizm İşletmeciliği İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Meryem Karaca tarafından kuruldu.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi 22 Mayıs'ta!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi 22 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Plan A Taşınmaz Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Plan A Taşınmaz Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Birol Ansa, Meriç Ansa ve Şevkiye Gülçe Ansa ortaklığında kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Meriç Nehri taşıyormu Haberi

Meriç Nehri taşıyormu

Meriç Nehri'nin debisi yeniden yükselmeye başladı. 


Geçen hafta kaynağını aldığı Bulgaristan'daki yağışlar ve kar erimeleri sonrası yükselişe geçen Meriç'in debis 72 saatte 3 kat artarak 1340 metreküp/saniye seviyelerine çıkmıştı. 


Söz konusu debinin 1310 metreküp/saniye seviyelerinde sabitlendiği Meriç'te su seviyesi yeniden yükselmeye başladı. 


Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı. 


Edirne'de Meriç'le birleşen Arda Nehri'nin komşu ülkedeki istasyonundaki ölçüm verileri de söz konusu artışa ilişkin sinyal verdi. 


Tunca Nehri'ndeki durum 


Tunca Nehri ise Sarayiçi Adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca'nın su seviyesinin yükselmesi sonucu Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı.  


Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su...