21 / 05 / 2024

merkez bankası fiyatları

merkez bankası fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2014'ün ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde TKFE, aylık yüzde 1,24 artışla 166,05 seviyesine çıktı.

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

merkez bankası fiyatları Haberi

merkez bankası fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2014'ün ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı.


Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,94 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak da yüzde 6,41 yükseliş kaydetti. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2013 yılı ekim ayında 1.280,90 lira düzeyindeyken, söz konusu rakam bu yılın aynı ayında 1.477,86 liraya ulaştı.


Türkiye genelinde, 37 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konut Fiyat Endeksi (TYKFE) ise geçen yıl ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,45 artarak 164,78 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,92 ve reel olarak da yüzde 5,47 arttı.

İstanbul'da konut fiyat endeksi ekimde yüzde 2,27 arttı 


Üç büyük ilin konut fiyat...