02 / 10 / 2024

merkez bankası fiyatları

merkez bankası fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2014'ün ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde TKFE, aylık yüzde 1,24 artışla 166,05 seviyesine çıktı.

Merkez Bankası faiz düşürürse, ev ve araba fiyatları yükselir mi?

Son günlerde gündemde TCMB’nin faiz indirimleri yer alıyor. Peki Merkez Bankası faiz düşürürse, ev ve araba fiyatları yükselir mi? İşte ekonomistlerin yorumları.

Dolar için flaş 120 TL açıklaması. Merkez Bankası kararından sonra dikkat

Dolardaki hareketliliğin devam etmesi nedeniyle vatandaşların son dönemde araştırdığı dolar fiyatlar hakkında dünyaca ünlü kurumdan 120 TL açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladığı dönemde bu tahmin bir hayli dikkat çekti.

Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi'nde revizyona gitti: Hesaplama yöntemi resmen değişti!

Merkez Bankası, konut fiyatlarına ilişkin hesaplama yönteminde revizyona gidildiğini duyurdu. İşte o değişikliğin detayları...

Dolar 33 TL'yi aşmıştı... Merkez Bankası'ndan bomba haber

Türk vatandaşları dolar fiyatlarını takip ederken doların 33 TL'yi aşması da herkeste şaşkınlığa neden olmuştu. Bu sırada Merkez Bankası'ndan bomba bir haber geldi.

Elinde avucunda altın olanlar ABD Merkez Bankası'ndan gelen haberle sarsıldı!

Elinde altın olanlara kötü haber geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamaların altın fiyatlarında yükseliş beklentisine darbe vuracağı düşünülüyor.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün gram, çeyrek, yarım ve Ata altın fiyatı kaç TL?

Merkez Bankası merakla beklenen faiz karının dün açıkladı. Karar sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Haftanın son işlem gününde altın fiyatları araştırılıyor. Peki bugün gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse altın fiyatı kaç TL?

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

merkez bankası fiyatları Haberi

merkez bankası fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2014'ün ekim ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı.


Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,94 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak da yüzde 6,41 yükseliş kaydetti. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2013 yılı ekim ayında 1.280,90 lira düzeyindeyken, söz konusu rakam bu yılın aynı ayında 1.477,86 liraya ulaştı.


Türkiye genelinde, 37 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konut Fiyat Endeksi (TYKFE) ise geçen yıl ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,45 artarak 164,78 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,92 ve reel olarak da yüzde 5,47 arttı.

İstanbul'da konut fiyat endeksi ekimde yüzde 2,27 arttı 


Üç büyük ilin konut fiyat...