28 / 06 / 2024

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...



Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir suunum gerçekleştirdi. Karahan, sıkı para politikasının talebi dengeleyeceğine ve tasarrufları teşvik edeceğine dikkat çekti. 

"2024'ün ikinci yarısında iç talepte zayıflama olacağını ve cari dengede iyileşmenin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Gelişmiş ülke merkez bankalarının daha temkinli şekilde faiz indirimlerine gidecekleri ile ilgili tahminler güçlendi" diye konuşan Fatih Karahan, gıda fiyatlarındaki artışın lokanta-otel fiyatlarını olumsuz etkilediğini söyledi. 

Merkez Bankası ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "İlk çeyreğe ilişkin veriler, iç talebin büyümeye yıllık bazdaki katkısının azalmakla birlikte hala yüksek seyrettiğini gösterdi. Kartla yapılan harcamaların artış oranında nisan-mayıs döneminde belirgin bir yavaşlama izleniyor" bilgilerini verdi. 

Arz koşullarının talep koşullarına kıyasla daha ılımlı bir seyir izlediğinin altını çizen Karahan, enflasyon göstergelerinin ana eğilimde düşüşe işaret ettiğini söyledi. 

Merkez Bankası ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

KONUT VE KİRA FİYATLARINDA SON DAKİKA 

Merkez Bankası Karahan, "Sıkılaştırmanın ardından konut fiyatlarındaki yükseliş hızı yavaşladı, konut fiyatlarının artış eğilimi tüketici enflasyonundaki eğilimin altında" dedi. 

Karahan, ev fiyatlarındaki yavaşlamanın, gelecek dönemde gecikmeli şekilde kira artışını sınırlayabileceğini değerlendirdiklerini vurguladı. 

Karahan, açıklamasının devamında şunları söyledi: 

* Dayanıklı tüketim mallarında fiyat artışlarının yavaşlaması bekleniyor.

* Likidite gelişmelerini yakından takip ederek, sterilizasyon araçlarını gerektiğinde etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

* Önümüzdeki dönemde toplam ticari kredi büyümesinde bir dengelenme bekleniyor.

* Olumsuz baz etkisiyle enflasyon mayıs ayında zirveye ulaştı, böylece geçiş döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

* İlk çeyreğe ilişkin veriler, iç talebin büyümeye yıllık bazdaki katkısının azalmakla birlikte halen yüksek seyrettiğine işaret etti.

2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin yatırılacağı tarihler belli oldu! Haziran 2024 bayram ikramiyesi ödeme takvimi!

Sektörden vergi eleştirisi: Gayrimenkulde yeni vergiler çok can yakacak!

Yatırımcılar dikkat! 50 -60 bin lirayla arazi alınacak yapılacak bölgeler

Geri Dön