01 / 05 / 2024

merkezi sistem kullanım koşulları

merkezi sistem kullanım koşulları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre, merkezi ısıtmalı sistemle ısınan binalarda " herkesin yaktığı kadar ödemesine " dayanan sistemle yüzde 27 tasarruf sağlandı...

Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı gerekiyor!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Merkezi sistem binalar, her ay fazladan 60 milyon TL ödüyor!

Daxom Genel Müdürü ve Makine Mühendisi Aydın Çetin, Türkiye'de şu anda ortalama 2 milyon konutun kullandığı merkezi sistem ile her ay fazladan 60 milyon TL ödendiğini belirtiyor..

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yapı-Endüstri Merkezi, ACE of M.I.C.E Fuarı’na katılacak!

İstanbul’un merkezinde, 5 kişiden 800 kişiye kadar olan kapasitesi, esnek kullanım alanları ve mekân çözümleriyle fark yaratan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 16-18 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek ACE of M.I.C.E Fuarı’nda yerini alıyor.

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmelik ile ısı kontrol ve pay ölçer sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

Ala Aile Yaşam Merkezi meclis çalışanlarının kullanımına tahsis edildi!

Hizmete açılan TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi, yeni milletvekillerini bekliyor. TBMM'nin Büyükşehir Belediyesi'nden devraldığı Beştepe'deki Ala Aile Yaşam Merkezi, milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının kullanımına tahsis edildi.

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanı; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Bir anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan alanları bulunuyor bu alanlara apartman ortak alanı deniyor. İşte, apartmanlarda ortak alan kullanımı!

merkezi sistem kullanım koşulları Haberi

merkezi sistem kullanım koşulları

Isı pay ölçümüyle, Bursa'daki bir vatandaş evinde yılda ortalama 545, Eskişehir'de 486, Kocaeli'nde 470, Ankara'da 357, İstanbul'da 323 lira tasarruf etti.


Bakanlık, enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde merkezi ısıtılan binalara getirilen "ısı paylaşım zorunluluğu" sisteminin enerji tasarrufuna etkilerini belirlemek üzere detaylı çalışma yaptı.


Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'de yetkilendirilmiş ölçüm şirketlerinin hizmet verdiği binalarda yapılan çalışmayla, sistemin enerji tasarrufuna etkileri ortaya konuldu.


Bu illerdeki 361 binada bulunan toplam 11 bin konut dikkate alınarak yapılan kıyaslamada, ısı pay ölçümü sonrası ortalama yüzde 27,5 enerji tasarrufu sağlandığı belirlendi. Buna göre, yaklaşık 3,5 milyon metreküp daha az enerji tüketilerek, ulusal ekonomiye 3 milyon 650 bin lira katkı sağlandı.


Sistemle Bursa'daki bir evde yılda ortalama 545, Eskişehir'de 486, Kocaeli'nde 470, Ankara'da 357, İstanbul'da...