28 / 04 / 2024

Mermer sektörü 2014te nasıl geçti

Mermer sektörü 2014te nasıl geçti

Antik dönemden bu yana birçok alanda kullanılan mermer, günümüz mimarisinde de prestijin ve estetiğin sembolü olmaya devam ediyor.

Çin'de inşaat sektörü yavaşladı!

Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı, Çin'de mermer ihracatının düşmesinin inşaat sektörünün yavaşlamasından kaynaklandığını kaydetti.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

2018'de inşaat sektörü hız kazanacak!

Mermerciler Derneği Başkanı Abdülkadir Sönmez, mermer ve inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Sönmez, ''2018 yılında inşaat sektöründe ciddi artışlar yaşanacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Lüks konut projelerinde yerli mermer kullanma çağrısı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun'un mermer sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da mermercilik sektörü durma noktasında!

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda lokomotifliğini üstlenen Mermercilik sektörü de Ortadoğu ve Bölge’de yaşanan olaylardan dolayı fena vurdu. 7 bin kişinin istihdam edildiği Mermer sektörü tamamen durma noktasına gelebilecek.

Mermerciler inşaat sektörüne yöneldi!

Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve başta Çin gibi birçok ülkede görülen ekonomik daralmalar nedeniyle mermer ihracatında küçülme yaşanınca, sektör yeni pazarlara ve inşaat sektörüne yöneliyor.

Deniz Karataş: İnşaat sektörü 2014 yılını zararla kapattı!

300 sektör zararda İnşaat sektörü tahmin ettiği yükselişi yakalamanın yanında dönemi kötü kapatmasıyla birlikte mermer, fayans üreticileri, çimento fabrikaları, tesisat malzemeleri gibi mesleğe bağlı 300 sektör de 2014'ü zararla kapattı.

Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı!

İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen Uluslararası Marmomacc Taş, Tasarım ve Teknoloji Fuarı'na İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) milli katılım gösterdi. Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı...

Mermer sektörü Çinli istilasında!

Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisinin ikinci Çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. Mermer sektörü Çinli istilasında.

Temsa İş Makinaları mermer sektörünün çözüm ortağı oldu!

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar, temel değerlerinin müşterileri ile uzun süreli, kalıcı ortaklıklar kurmak olduğunu belirtti. Temsa İş Makinaları mermer sektörünün çözüm ortağı oldu...

Doğaltaş sektörü güçbirliği kararı aldı!

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı...

Mermer sektörü 2014te nasıl geçti Haberi

Mermer sektörü 2014te nasıl geçti


Antik dönemden bu yana birçok alanda kullanılan mermer, günümüz mimarisinde de prestijin ve estetiğin sembolü olmaya devam ediyor. Ülkeler zenginleştikçe, kişi başına milli gelir arttıkça, tüm dünyada mermer kullanımı da artıyor. Ayrıca alışveriş mağazalarının ve otellerin kaplama malzemesi olarak genellikle mermeri tercih etmesi, mermer ticaretinin artmasına olumlu katkı yapıyor.


1980’li yılların başında, Libya’ya yapılan mermer ihracatındaki artışla sektör, yurtdışma daha fazla yönelmeye başladı. 1980’li yıllarda Marmara Adası’ndan Almanya’ya sınırlı blok satışımız ve Libya’yabaşlayankesiliürün ihracatımız sektörü heyecanlandırıp sevindiriyordu.


1985 yılında çıkan 3213 sayılı Maden Kanunu’yla birlikte mermerin taş ocağı statüsünden çıkarılıp, maden kapsamına alınmasıyla birlikte sektörde bir hareketlilik ve yatırım hamlesi başladı. Fakat 2000’li yılların başında mermercilikte İspanya ve İtalya’nın hâlâ çok gerisindeydik. 2000 yılı blok mermer ihracatımız 35 milyon dolar, işlenmiş...