11 / 05 / 2024

Mersin 2016 konut sektörü

Mersin 2016 konut sektörü

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESIAD) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Mersin'de konut fiyatlarındaki suni artışın önlenmesi, maliyetlerin yükselmesinin önlenmesi için 1/5 binlik planın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin'de konut imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Mersin Yenişehir Menteş Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

6 soruda TOKİ Mersin Sosyal Konut Projesi 2022! Mersin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Mersin projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Mersin 2022 hangi ilçelerde yapılacak? TOKİ Mersin 2022 başvurusu…

Mersin’de konut satışları yüzde 24,6 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Mersin’de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düştü.

TOKİ Mersin 416 konut ihalesi 26 Şubat'ta!

Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 416 Adet Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi , 36 Adet Dükkan ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

Mersin’de yabancılara konut satışı 14,67 arttı!

Mersin’de konut satışları 2019 yılında yüzde 14,67 artış gösterdi. Bölgede 45 bin 483 konut satışı yapıldı.

TOKİ Mersin 262 konut ihalesi 16 Temmuz'da!

Mersin İli Mezitli İlçesi Mezitli Mahallesi 262 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 16 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Adana ve Mersin’de konut fiyatlarında yüzde 10 indirim!

Adana ve Mersin’de proje üreten müteahhit dernekleri, firmalar tarafından yapılan konutların fiyatlarında yüzde 10 indirim uyguladı. 

TOKİ Mersin 262 konut ihalesi 16 Ekim'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin 262 konut ihalesini 17 Ekim'de gerçekleştirecek.

TOKİ Mersin 205 konut ihalesi yarın!

Mersin İli, Gülnar İlçesi, Akdeniz Mahallesi 205 Adet Konut , 1 Adet Camii ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Mersin'de konut satışları arttı!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 556 bin 784 konut satıldığını, satışlardaki artış oranının Mersin'de de görüldüğünü açıkladı.

Mersin 2016 konut sektörü Haberi

Mersin 2016 konut sektörü

Son yıllarda belediyelerin inşaat maliyetleri üzerindeki yüklerinin arttığını ve yeni harç bedellerinin eklendiğini savunan Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESIAD) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, belediyelerin bütçelerini büyütmek adına imar harçları, hafriyatlar veya yol katılım payları gibi gelirlerini çok yüksek fiyatlara çıkardıklarını kaydetti. 


Güler, "Son bir yılda harçlar anormal yükseldi. Belediyeler bir inşaatta hafriyat dökümü için 100 bin TL, yol katılım payı için bir milyon TL'nin üzerinde para alır duruma geldi. Bu giderler inşaatçılara yeni eklenen ödemeler. Belediyelerin getirdiği bu ilave ödemeler maliyetleri artırdığı için bu durum konut fiyatlarına yansıyor. Son yıllardaki konut fiyatlarındaki artışın en önemli nedenlerinden biri budur" dedi. Güler, konut fiyatları yükseldiği için vatandaşın alım gücünün azaldığını ifade ederek, belediyelerin bu giderlerdeki fiyatları dengede tutması gerektiğinin altını...