06 / 05 / 2024

Mersin 2016

Mersin 2016

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Lojistik Komisyonu Başkanlığını yürüten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Medi-Tour 2016 organizasyonunun Mersin'de yapılacağını söyledi.

Mersin'de MİT'in kazı yaptığı 'gizemli ev' turistik mekana döndü!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 4 gecekondulu bir sokakta MİT gözetiminde 2016'da başlayarak 1 yıl boyunca devam eden kazının gerçekleştiği 'gizemli ev' meraklı vatandaşların ilgisini çeken mekan haline geldi.

Mersin Gülnar Otogarı'nda sona gelindi!

Mersin'in Gülnar İlçesi için büyük öneme sahip olan ve 2016 yılı Mart ayında temeli atılan Gülnar Otogarı’nın inşaatında sona gelindi

Mersin Otogarı'ndaki iş yerleri kiraya verilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Başkan Kocamaz, “İhale iptal edildi. Yeni bir süreç başlıyor. İş yerlerini teker, teker kiraya vereceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kuruldu!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde bütçe görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın üçüncü birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir'den imar hukuku eğitimi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personellerine ‘İmar Hukuku Mevzuatı’ eğitimi verildi.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde 2017 bütçesi görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli 27 Eylül 2016 Salı günü atılıyor.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Ağustos Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Antalya, Bursa ve Mersin'de 2016'nın ilk yarısında 73 bin konut satıldı!

Türkiye genelinde bu yılın ilk yarısında 630 bin 799 konut satıldı. Yılın ilk yarısında İstanbul'u 67 bin 382 konut satılırken Antalya, Bursa ve Mersin'de toplamda yaklaşık 73 bin konut satıldı.

Mersin 2016 Haberi

Mersin 2016

Organizasyon kapsamında 22 Akdeniz ülkesi ile 210 ticaret ve sanayi odasından oluşan toplam 500 üye kurum ve kuruluşun Mersin'e geleceğini bildiren Aşut, "2016 yılı Mersin turizmi adına önemli bir tanıtım ve uluslararası lansman yılı olacaktır" diye konuştu. 


ASCAME'nin organize ettiği Akdeniz Ekonomi Liderleri haftası dolayısıyla gittiği Barselona'dan dönüşünde toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Aşut, "Barselona'dan Mersin turizmi adına önemli kazanımlarla döndük. ASCAME'de daha önce Sanayi Komisyonu Başkanlığı ve şu anda yürüttüğümüz Lojistik Komisyonu Başkanlığı'nın yanına önümüzdeki yıllarda Turizm Komisyonu Başkanlığı'nı da eklemeyi hedefliyoruz.MTSO'nun büyük çabası ve ciddi kulis çalışması ile 2016 Medi-Tour etkinliğini Mersin'e kazandırdık. Mersin'in son yıllarda kruvaziyer turizmde gösterdiği başarılar Medi-Tour'un Mersin'e alınmasında önemli rol oynadı. 


ASCAME ve Dünya Serbest Bölgeler Federasyonu (FEMOZA) öncülüğünde kurulacak bir Akdeniz Serbest ve Özel...