06 / 05 / 2024

Mersin-Antalya yol

Mersin-Antalya yol

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek 227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık dedi

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

10 ilde 21 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara, Samsun, Konya, Mersin, Antalya, Muğla, Van, Bitlis, Muş, Kayseri'de yer alan bazı bölgeler, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

Antalya Kuzey Çevre Yolu ulaşımı rahatlatacak!

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya Kuzey Çevre Yolu, Antalya-Burdur kara yolu ve bu yol üzerindeki köprülü kavşaklar, ulaşımda önemli bir rahatlama oluşturacaktır" dedi...

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya'da 'tapulu arazim' diyen kişi yolu trafiğe kapattı!

Antalya'nın Serik ilçesinde, tapulu arazisinden yol geçtiğini iddia eden kişi açtığı davayı kazandı, demir bariyerlerle yolu trafiğe kapattı.

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberler meclis gündemine taşındı..

Akdeniz Sahil Yolu projesiyle Mersin-Antalya arası 4 saate düşecek!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadükleri inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasının 4 saate düşeceğini söyledi..

Kıyı şehirleri beyaz yakalıların merceğinde!

Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi.

Mersin-Antalya yol Haberi

Mersin-Antalya yol


Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek, "227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur 13. Bölge Antalya hududu yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık.Kalan 69 kilometreyi de inşallah 2014 sonuna kadar açacağız. 38 kilometrelik bölümde proje değişikliğine giderek 7 olan tünel sayısını 22'ye çıkardık, yetmedi 14 adet viyadük ilave ettik. Proje bedeli 387 milyon liraydı.Fakat projeyi daha güzel, daha konforlu, daha çevre dostu, yerleşim yerlerine zarar vermeyecek, turizm alanlarını koruyacak şekilde Torosların güneyinden geçirdik. 387 milyon liralık maliyet 1,7 milyar liraya yükseldi" dedi. 


Ramazan Bayramı dolaysıyla Anamur AK Parti ilçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programında katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, burada yaptığı konuşmada Anamur için güzel projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. 


Anamur'da 20...