09 / 05 / 2024

Mersin Değirmençay Barajı

Mersin Değirmençay Barajı

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Cole & Mason değirmen seti ne kadar? İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi

Cole & Mason değirmen seti fiyatları kasım ayında ne kadar oldu? Cole & Mason değirmen setinin özellikleri neler? İşte Cole & Mason değirmen seti özellikleri ve 19 Kasım 2022 fiyat listesi...

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin’de konut satışları yüzde 24,6 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Mersin’de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düştü.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Mersin'de en çok inşaat ruhsatı Erdemli'de verildi!

Erdemli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, 2017 yılı Haziran ayı verilerine göre Mersin’de en çok inşaat ruhsatı verilen ilçe Erdemli oldu.

Mersin'de konut satışları arttı!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 556 bin 784 konut satıldığını, satışlardaki artış oranının Mersin'de de görüldüğünü açıkladı.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Halil Deveden: Mersin'de hızlı kentleşme sorunu ilerliyor!

Mersin'de yaşanan hızlı kentleşme sorunlu ilerliyor. Düzensiz, alt yapışız ve tarım arazileri tahrip edilerek yapılan binalar şehirde yaşanabilirliği zorlaştırıyor. Denetimsizlik ise şehrin bu sorunlarını daha çok çıkmaza sokuyor.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Mayıs'ta Mersin'de 3 bin 86 konut satışı gerçekleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 114 bin 800 konut sartılırken Mersin'de 3 bin 86 konut satıldı.

Mersin'de kentsel tasarım ve yenileme çalışmaları başladı!

Mersin'de Yoğurt pazarı, Silifke Caddesi, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi ve Atatürk Evi Çevresi’nde yapılacak olan proje özellikle tarihi alanların yenilenmesi ve korunması anlamında önemli bir çalışma olacak.

Mersin Değirmençay Barajı Haberi

Mersin Değirmençay Barajı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konu ilgili açıklamasında, merkez Mezitli İlçesi'nin Değirmençay Köyü'nde Erçel Deresi üzerine yapılacak barajın ihale sürecinin tamamlandığını, inşaatın yakında başlayacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Mersin’in sulama ve içme suyu konusundaki tüm problemlerini gideriyoruz. Seçim döneminde hemşerilerimize 25 adet göletin yapımı için söz vermiştik. Ancak gelen taleplerin hiçbirini geri çevirmedik. Ve şu anda Mersin için 97 adet gölet projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah hepsini hızla hayata geçirip Mersin’in ve kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız..Değirmençay (Erçel) Barajı tamamlandığında Mersin önemli bir sulama ve içme suyu kaynağına kavuşacak. Barajın tamamlanması ile 31 bin hektar alan sulanacak çevre yerleşimlerin özellikle Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin içme suyu ihtiyacı 2060 yılına kadar karşılanmış...