02 / 05 / 2024

mersin doğalgaz depolama tesisi yapımı

mersin doğalgaz depolama tesisi yapımı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 10 milyar liralık yatırımla Mersin'e doğalgaz depolama tesisi kurulacağını söyledi. “Tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım” dedi.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin ilk etabı 17 Ocak'ta tamam!

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Tuz Gölü doğalgaz yeraltı depolama projesinde ilk gaz bazma işlemi için tarih verdi.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi incelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı devam eden Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu.

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çekildi!

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak: "Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi tamamlanıyor.

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Mersin'e enerji yatırımı yapılacak!

Gazetecilere açıklama yapan Nihat Zeybekçi, "Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir belgede 10 milyar TL’lik bir doğalgaz depolama yatırım belgesi düzenledik. Yatırım, Mersin’de gerçekleştirilecek" dedi.

Mersin'e 10 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 10 milyar liralık yatırımla Mersin'e doğalgaz depolama tesisi kurulacağını söyledi. “Tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım” dedi.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesi artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek...

Doğalgazın yüzde 10'u depolanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'na göre, doğalgaz depolama kapasitesi, 2019'da yıllık tüketiminin yüzde 10'unu karşılayacak. Tuz Gölü'ndeki depo çalışması da hızla sürüyor.

Doğalgazın yüzde 10'u depolanacak!

AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek.

mersin doğalgaz depolama tesisi yapımı Haberi

mersin doğalgaz depolama tesisi yapımı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mersin civarınlarına doğalgaz depolama alanında 10 milyar liralık Türk-yabancı ortak bir projeyi stratejik teşvik kapsamına aldıklarını duyurdu. İstanbul'da düzenlenen "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğinde müjdeyi veren Zeybekci, bu önemli yatırımla ilgili ülke ve firma bilgilerini de yakında açıklayacaklarını kaydetti.


FİYATLARDAKİ DALGALANMAYA SON

"Türkiye'nin enerji güvenliğini sağlayacak bir yatırım" tanımlamasında bulunan Bakan Zeybekci, "Doğalgaz depolama ile ilgili bir yatırım. Türkiye doğalgaz depolayamadığı için doğalgaz ile ilgili dalgalanmalardan gerek fiyat gerekse sürdürülebilir enerji güvenliği anlamında kendini güvence altına alamadığı bir zayıflığı söz konusuydu. Bu yatırım, Türkiye'nin gerek fiyat hareketliliğine karşı elastikiyeti gerekse sürdürülebilir arz güvenliğiyle ilgili önemli bir yatırım olacak" dedi.


TÜRK-YABANCI ORTAKLIĞI OLACAK

Yatırımı stratejik teşvik kapsamına aldıklarını belirten Zeybekci, bu ve buna benzer çok güzel haberlerin...