04 / 05 / 2024

Mersin Ekonomi Platformu vakıf desteği

Mersin Ekonomi Platformu vakıf desteği

Mersin Ekonomi Platformu, kentin tüm dinamiklerini içine alan Marka Kent Mersin projesiyle Mersin’in strateji planlarını ortaya koymaya hazırlanıyor. Halktan valiliğe kadar her kesimi içine alması planlanan hedefi kentin röntgenini çekmek olacak.

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.

Romanya, Mersin Şehir Hastanesi’ne talip oldu!

Türkiye'de şehir hastanesi atağı devam ediyor. Romanya Ekonomi Bakanı, Mersin Şehir Hastanesi’nin bir örneğinin kendi ülkelerinde inşa edilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Lütfü Elvan Mersin projelerini açıkladı!

MERSİN Ekonomi Platformu (MEP), Vali Özdemir Çakacak başkanlığında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya gelerek kentin sorunlarını görüştü. Bakan Elvan, toplantıda Mersin'i ilgilendiren yatırım ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

Mersin'de turizm sektörü masaya yatırılacak!

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Turizm Platformu işbirliği ile 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi yapılacak.

Mersin'e enerji yatırımı yapılacak!

Gazetecilere açıklama yapan Nihat Zeybekçi, "Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir belgede 10 milyar TL’lik bir doğalgaz depolama yatırım belgesi düzenledik. Yatırım, Mersin’de gerçekleştirilecek" dedi.

Mersin'e 10 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 10 milyar liralık yatırımla Mersin'e doğalgaz depolama tesisi kurulacağını söyledi. “Tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım” dedi.

ANBA ve Ekonomi Gazetecileri Derneği inşaat Platformu kurdu!

30 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ANBA Yayın Grubu ile 800'ü aşkın üyesiyle ekonomi basınının sesi olan Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ortak bir platform oluşturdu.

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Feridun Gündüz, şehirlerin marka kent olma durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Mersin gibi coğrafi olarak avantaja sahip her şehir kendi kaynaklarıyla büyümeyi başarabilir" dedi.

Mersin’in tanıtımına vakıf desteği geliyor!

Mersin Ekonomi Platformu, kentin tüm dinamiklerini içine alan Marka Kent Mersin projesiyle Mersin’in strateji planlarını ortaya koymaya hazırlanıyor. Halktan valiliğe kadar her kesimi içine alması planlanan hedefi kentin röntgenini çekmek olacak.

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Mersin Türkiye'nin parlayan yıldızı!

Çok yakında Mersin Ortadoğu'nun Miami'si olacağını söyleyen Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar "Doğasıyla, tarihiyle, ve güzellikleriyle büyük potansiyel taşıyor" dedi.

Mersin Ekonomi Platformu vakıf desteği Haberi

Mersin Ekonomi Platformu vakıf desteği

Proje kapsamında MEP, STK’lar ve yerel yönetimlerden 90 kişinin katılımıyla düzenlendiği çalıştayın kitapçığını çıkarmayı ve 2 çalıştay daha yapmayı planlıyor. Hedefler arasında uluslararası tanıtım için büyükşehir belediyesinin öncülüğünde kent dinamiklerinin desteği ile bir tanıtım vakfı kurulması, kentte düzenlenen tüm festivallerin vakıf desteği ile sürdürülmesi de var. 


MEP Başkanı Ferudun Gündüz, Marka Kent Mersin projesinin temel amacının Mersin’in orta vadede bile olsa hak ettiği yere ulaşması, sahip olduğu değerleri yurtiçi ve yurtdışında pazarlamak için ortak bir çalışma yürütülmesi olduğunu söyledi. Projenin ilk adımı olarak bir çalıştay düzenlediklerini ifade eden Gündüz, “Çalıştaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Mersin Valisi, Mersin TSO Başkanı, ilçe belediye ve oda başkanları, akademisyen ve uzmanlardan oluşan 90 kişi katıldı. Çalıştayda 8 kişilik masalar oluşturuldu ve katılımcılara bir takım...