15 / 05 / 2024

Mersin İçme Mesire Alanı projesi ne zaman bitecek

Mersin İçme Mesire Alanı projesi ne zaman bitecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler kapsamında Erdemli ilçesi Sıraç Mahallesi İçme Yaylası’nda hayata geçirilen ‘İçme Mesire Alanı’ projesinde çalışmalar başladı.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Mersin Millet Bahçesi için 41.3 milyon liralık sözleşme!

Mersin'de geçen nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı durdurulan millet bahçesi projesi için çalışmalara yeniden başlanıyor. Proje için 41 milyon 433 bin liralık sözleşme imzalandı.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek servis binası!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan Göz Bankası ve ek yataklı servis ile yeni merkezi derslikleri açıldı.

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Mersin Sayağzı Mesire Alanı'nda sona gelindi!

Mersin Silifke'de hayata geçirilen Sayağzı Mesire Alanı'ndaki inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Si Yapı'dan 2017'de yüzde 100 büyüme hedefi!

Mersin'de altı yıldan beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Si Yapı; konut, AVM, hastane, okul, yurt binası gibi yapıların mekanik tesisat uygulama işlerinin yanı sıra inşaat projeleri de gerçekleştiriyor

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kuruldu!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.

Mersin İçme Yaylası'na mesire alanı geliyor!

Mersin Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi sorunları TBMM gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Mersin İçme Mesire Alanı projesi ne zaman bitecek Haberi

Mersin İçme Mesire Alanı projesi ne zaman bitecek


Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri ve doğa ile iç içe olabilecekleri yaşam alanları oluşturmak için Mersin’in farklı noktalarında birçok projeye imza atıyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler kapsamında Erdemli ilçesi Sıraç Mahallesi İçme Yaylası’nda hayata geçirilen ‘İçme Mesire Alanı’ projesinde çalışmalar başladı.


İçme Mesire Alanı projesinin özellikle sağlık turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yıllardır İçme Yaylası’nda bulunan şifalı yeraltı kaynak suyunu içmek için aileleri ile buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak burayı ziyaret eden misafirlerimizin aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri bir alan oluşturmak istedik ve çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki bu projenin hayata geçmesi ile birlikte hem ziyaretçi sayımız artacak hem de sağlık turizmi açısından...