18 / 05 / 2024

mersin inşaat sorunu

mersin inşaat sorunu

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar, sektör temsilcilerinin katılımıyla masaya yatırıldı. Mersin ’de yapılacak yatırımlarda yerel yönetimlerin bürokratik engellerine takıldıklarını dile getirdiler.

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

İnşaat sektöründe yeniden değerleme sorunu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İnşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorunu' başlıklı yazısı...

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

mersin inşaat sorunu Haberi

mersin inşaat sorunu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirilen toplantıya, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Oda Hukuk Müşaviri Av. Dilek Kurtuluş, Av. Nesimi Yalçınoğlu ve sektör temsilcileri katıldı. Sektörün yaşadığı sorunları dile getiren temsilciler, Mersin’de yapılacak yatırımlarda yerel yönetimlerin bürokratik engellerine takıldıklarını ve bu sebeple inşaat gibi öncü olan bir sektörün zaman kaybının Mersin için ne kadar önemli olduğunu dile getirdiler.


Sektör firmalarından Ataköy Yatırım A.Ş. temsilcisi Abuzer Kiraz, Mersin Mezitli’de bulunduğu arsanın ticaret alanından sağlık tesisi alanına çevrilmesi konusunda imar plan değişikliğinin geçmiş dönem büyükşehir belediyesinde yapılmadığı ve bu planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını, onama işleminin kesinleştiğini şimdi ise 1/1000’lik planın Büyükşehir onaylanmasında engeller çıkardığı ve geç kalındığını ifade etti.


Bu konuyla ilgili Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh...