04 / 05 / 2024

mersin istihdam imara açma

mersin istihdam imara açma

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini ifade etti...

Herkes başvurabiliyor! Mersin Üniversitesi Sözleşmeli Personel alımı yapıyor!

Mersin Üniversitesi birçok pozisyonda istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını bildirdi. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mersin'de imara aykırı kafe yıkıldı!

Mersin sahilinde, imara aykırı olduğu nedeniyle bir kafenin yıkımı yapıldı. Yıkım esnasında bazı çalışanlar üzüntü yaşadı.

Mersin'de yıkım gerginliği!

Mersin sahilinde, imara aykırı olduğu için yıkılmak istenen kafenin çalışanları polise direnince arbede yaşandı.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, istihdam çağrısına destek verdiğini belirtti. Ekinci 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi.

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası arazisi imara açılmasın!

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası olarak inşa edilen 30 bin metrekare arazinin imara açılması ile ilgili tepkiler sürüyor.

Sel felaketlerinin nedeni dere yataklarının imara açılması!

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Maalesef kentlerde imar rantı nedeniyle dere yataklarının kapatılarak imara açılması, sel felaketinin en temel nedeni" dedi.

Mersin Abdülhamit Kışlası arazisi imara mı açılıyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Kültür Bakanlığı Yüksek Kurulu'nun yanındaki Abdülhamit Kışlası arazisinin imara açılması konuşuldu.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Mersin, 3. OSB projesine otomotivcileri bekliyor!

Mersin Tarsus OSB, bakanlık onayı bekleyen 400 hektarlık genişleme bölgesi ile istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı planlıyor. OSB yönetimi bölgeyi özellikle otomotiv sektörüne açmayı düşünüyor.

Dyesol Mersin'e güneş tesisi kuruluyor!

Suudi Tasnee'nin ana ortak olduğu Avustralyalı enerji şirketi Dyesol, güneş yatırımına geliyor. Mersin'de kurulacak tesis 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Mersin'de istihdam artışı sağlayacak alanlar imara açılmalı!

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini ifade etti...

mersin istihdam imara açma Haberi

mersin istihdam imara açma

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini belirterek, "İstihdam oranlarına bakıldığında Mart 2013 itibariyle Mersin, Türkiye genelinde yüzde 1,9'luk payı ile 10 sırada yer alıyor. Kentin istihdamın en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5'e girmemesi için önündeki tek engel var olan imkanların kullanılmamasıdır" dedi. 


Kentin her bölgesinde ticari imar izni bekleyen alanların olduğuna dikkat çeken Gürsoy, bu alanların değerlendirilmediğini, gerekli izinlerin verilmeyerek Mersin'in gelişiminin önünü kesildiğini kaydetti. 

Mersin'in her sektörden yatırımcının ilk tercih nedeni olduğunun altını çizen Gürsoy, şunları söyledi: "Mersin jeopolitik konumu nedeniyle tüm yatırımcıların cazibe merkezi. Ama yerel aktörlerin kentin üzerindeki engellerin kaldırmaması, ticaretin önünü açmaması nedeniyle büyük yatırımcılar Mersin'den uzaklaşıyor. Ticari yatırım...