29 / 04 / 2024

mersin kent projeleri

mersin kent projeleri

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de yapımı devam eden Liman-Hal köprülü kavşak çalışmalarının 2018 yılı Nisan ayında tamamlanacağını söyledi.

Mersin'de kentsel tasarım ve yenileme çalışmaları başladı!

Mersin'de Yoğurt pazarı, Silifke Caddesi, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi ve Atatürk Evi Çevresi’nde yapılacak olan proje özellikle tarihi alanların yenilenmesi ve korunması anlamında önemli bir çalışma olacak.

Mersin'de yatırımlar artacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, turizm projelerinde iddialı: “Mersin turizm için pilot bölge seçilseydi belki şu anda Antalya’ya on basacaktı. Böyle bir potansiyelimiz var."

Mersin Belediyesi mimari projelere destek veriyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ilçe belediyelerin talep etmeleri halinde, ticari amaç taşımayan yapılar için yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projelere destek verecek.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Konut piyasasının hareketlendiği şu günlerde başkent Ankara'da da 67 konut projesinin satışı devam ediyor.  İşte Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca kişinin yaşadığı Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu ne kadar? İşte İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Master Kent Projeleri Taahhüt Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Kent Projeleri Taahhüt Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sami Çakmakçi tarafından kuruldu.

mersin kent projeleri Haberi

mersin kent projeleri

Beraberinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte merkez Akdeniz ilçesindeki Liman-Hal köprülü kavşak çalışmalarının devam ettiği şantiye alanında incelemelerde bulunan Elvan, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Buradaki çalışmanın zor ve emek isteyen bir proje olduğunu belirten Elvan, köprünün, yan yolları ve bağlantılarıyla birlikte 2.5 kilometreye uzandığını söyledi. Liman-Hal yolu sözünü 1 Kasım seçimlerinde verdiklerini ve hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Elvan, "Şu anda çalışmalar gayet iyi gidiyor. Yüklenici firma 24 saat boyunca, gece gündüz yolu bir an önce bitirip, trafiği rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah aralık ayı sonu itibarıyla yan yolları açacaklar. Nisan 2018 gibi de inşallah bu liman ve hal kavşağımızın açılışını gerçekleştireceğiz" dedi. Yol çalışması nedeniyle trafikte yaşanan sıkıntıları bildiklerini vurgulayan Elvan, "Özellikle bu yolu kullananların sıkıntıları olduğunu...