30 / 04 / 2024

mersin körmenlik sulama tesisi

mersin körmenlik sulama tesisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

2023 TOKİ müstakil arsa kazananlar isim listesi! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekiliş heyecanı devam ediyor. Arsa başvurusunda bulunanlar kura sonuçları isim listesini araştırılıyor. Peki; Mersin, Kütahya, Sakarya ve Sivas 2023 TOKİ müstakil arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? İşte 2023 TOKİ arsa kura sonuçları öğrenme

Alaçatı Koyu ile Mersin Körfezi arasına da deniz kanalı mı yapılacak? 

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group Çeşme ve Urla'daki "acil kamulaştırma" kararı alınan araziler üzerine "Yeni Çeşme" isimli dev bir proje inşa edecek...

Kahramanmaraş Kılavuzlu Sulama projesinde çalışmalar hızlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı kapsamına alındıktan sonra çalışmaları hızlandırılan dört etaplı Kılavuzlu Sulama Projesi, tamamlandıktan sonra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da binlerce hektarlık tarım arazisine hayat vermesi planlanıyor.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Silifke'de HAY-KENT projesi tanıtıldı!

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı.

Mersin Işık Tüneli tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Mersinlilerin beğenisine sunulan Türkiye'nin ilk ışık tüneli yoğun ilgi görüyor.

Mersin Körmenlik Mahallesi sulama tesisine kavuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Çorum'da 22 köye sulama tesisi inşa edilecek!

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Merkez ve İlçe Köylerine 22 adet Sulama Tesisi yapılacağı müjdesini verdi.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin Kızkalesi yenileme çalışmaları başlıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri gibi konularda yoğun bir şekilde projeler üretmeye başladı.

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar yeniden görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, geçmişte reddedilen imar düzenlemelerinin yeniden görüşülerek bu defa kabul edilmesine ilişkin kararlara imza atıldı.

Mersin Büyükşehir Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 27, idari tekliflerine ait 4 ve gündem dışı 6 madde görüşüldü.

mersin körmenlik sulama tesisi Haberi

mersin körmenlik sulama tesisi


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.


Yapımına başlanan sulama tesisi ile Pamukluk Çayı’ndan saniyede 20 litre su çekilerek Körmenlik Mahallesi yerleşim yerinin kuzeyindeki su toplama havuzuna terfi edilecek. Sulama havuzuna çekilen su buradan tarım arazilerine dağıtılacak. Elektropompaj Sulama Tesisi ile Pamuklu Çayı’ndan alınan su daha yüksek yerlere terfi edilebilecek.


Bir adet motopomp grubu bulunan sulama tesisi projesi kapsamında bir adet 600 tonluk su depolama havuzu yapılacak.


Çalışmalar kapsamında bu zamana kadar bin 860 metre çelik borulu terfi hattı döşendi, tamamen kayalık zemin olan havuz yeri kazısı da tamamlandı.


Sulama tesisi tamamlandığında bin 200 dekar alan sulamaya açılacak, 150 üretici tesisten yararlanacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.08.2016 tarihinde başlanan sulama tesisinin 03.12.2016 tarihine...