03 / 05 / 2024

Mersin Limanı Doğu Rıhtımı

Mersin Limanı Doğu Rıhtımı

Faizler düşerse Merkez Bankası (MB) faizleri düşürmemekte direnirken iş dünyasından tepkiler gelmeye başladı. Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, faizdeki düşüşün büyümeyi hızlandıracağını söyledi.

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2. Etap projesinin temelini atarak, kruvaziyer liman ve raylı sistem müjdesini verdi.

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.

Doğuş Grubu Hırvatistan’daki oteli açtı!

Türkiye'de satın aldığı lüks restoranlarla adından söz ettiren Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu, yat limanı işletmeciliğinden sonra Avrupa'da otelcilikle büyümeye başladı.

Doğuş Grubu rotayı Karadağ'a çevirdi!

Hırvatistan ve Yunanistan'da yat limanı işleten Doğuş Grubu, şimdi de dümeni Karadağ'a çevirdi. Doğuş Grubu, Karadağlı Stratex firmasına ait Marina Budva için masaya oturdu.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Süha Güçsav: Mersin Limanı Doğu Akdeniz Rıhtımı 2016'da açılacak!

Faizler düşerse Merkez Bankası (MB) faizleri düşürmemekte direnirken iş dünyasından tepkiler gelmeye başladı. Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, faizdeki düşüşün büyümeyi hızlandıracağını söyledi.

Doğu Akdeniz'e onkoloji hastanesi yapılacak!

Mersin Üniversitesi, bölgedeki ihtiyacı karşılamak ve Doğu Akdeniz'in sağlık turizminden daha çok pay alması için tam donanımlı bir onkoloji hastanesi açmayı hedefliyor. Ahmet Çamsarı, hastane ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mersin doğu girişi için çalışmalar hızlanacak!

Mersin Doğu girişi için çalışmalar hızlanacak. Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yılın son meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

Mersin Kelenderis Antik Kenti Doğu Nekropol Alanı sit alanı inceleme kararı!

Kelenderis Antik Kenti, Doğu Nekropol Alanı 1. ve 3. derece arkeolojik ile Korunma Alanı sınırlarının uygun olduğuna, günümüze kadar sit alanında olup da sit alanı şerhi verilmemiş olan parsellere sit alanı şerhlerinin verilmesinin istenmesine karar veril

Doğu Karadeniz'in kruvaziyer turizmi başladı!

Doğu Karadeniz'e gelen ve yılın ilk kruvaziyer gemisi olan Bahama bayraklı "Hamburg", Trabzon Limanı'na demirledi. Gemide Alman uyruklu 271 yolcu ile 165 personel bulunduğu öğrenildi...

Doğuş Holding Haliç Yat Limanı ihalesinden çekildi!

İstanbul'un kökü Osmanlı dönemine dayanan Haliç Tersanesi'nin yeni projesinde dün teklifler alındı.. Doğuş Holding ihaleden çekildi...

Galataport Doğuş Holding hisselerini yükseltti!

Salıpazarı Liman Sahası özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Doğuş Holding'in hisseleri yükseldi...

Doğuş Holding Salıpazarı Limanı'na 5 yıldızlı otel yapacak!

Salıpazarı Limanı (Galataport) ihalesini kazanan Doğuş Holding'in CEO'su Hüsnü Akhan proje alanına 5 yıldızlı otel yapacaklarını açıkladı...

Mersin Limanı Doğu Rıhtımı Haberi

Mersin Limanı Doğu Rıhtımı

AKFEN Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, Türkiye'nin yüksek enflasyonu anlatabileceğini, faizi savunabileceğini, dış ticaret açığının nasıl giderileceği konusunda öngörülerde bulunabileceğini, ama bütün bunları anlatabilmesi için dış fonlarla masaya oturması gerektiğini belirterek, "O yabancı yatırımcının da masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor" dedi. 


Soruları yanıtlayan Güçsav, 2014 yılının ABD'deki iyileşme, bu iyileşmenin gelişmekte olan ülkeler üzerinde oluşturduğu kısa ve orta dönemli negatif ayrışma, Çindeki yavaşlama ve Türkiye'nin kendi içindeki siyasi tartışmaları ile oldukça dalgalı bir seyirde geçtiğini kaydetti. 


Akfen Holding olarak 2014 yılının ocaktan itibaren 9 aynıda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23'lük artışla Oransal Konsolidasyon Yöntemi ile hesaplanan 921 milyon liralık bir ciro elde ettiklerini dile getiren Güçsav, FAVÖK'ü yüzde 24'lük artışla 316 milyon liraya, aktif büyüklüklerini...