17 / 07 / 2024

Mersin Limanı yatırımları

Mersin Limanı yatırımları

Mersin'de PSA-Akfen tarafından işletilen Mersin Uluslararası Limanı (MIP), genişleme çalışmalarıyla birlikte dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerliyor.

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi Ataşehir'de Igor Gentil Nery ve Jose Julıo Lourenço Lopes ortaklığında kuruldu.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!

İstanbul'un yüzük taşı projelerinden biri olan Galataport'un yapılacağı bölgedeki yatırımlar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde Kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanın ve Dünyanın en önemli markalarından Peninsula Otel'in açılışı gerçekleştirilecek...

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

Mersin Tarsus Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Mersin Tarsus Belediyesi 2017 yılı Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleşen toplantıda yatırımlar konuşuldu.

Türkler yurtdışındaki liman yatırımını 29'a çıkardı!

Türk şirketlerinin yurtdışındaki liman yatırımları 29'a ulaştı. Satın alınan veya ortak olunan liman sayısının ilerleyen yıllarda 50'yi bulması planlanıyor.

Şerafettin Aşut: Mersin'de yatırım yapacak arsa yok!

Mersin İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, İçel sanayi yatırımcısının arazi olmadığı için yeni yatırımlar yapamadığını ve beklediğini belirtti.

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

Türkiye'de 2016 yılında liman yatırımları ağırlık kazanacak!

Türkiye'de 2016 yılında liman yatırımları ağırlık kazanacak. Çandarlı Limanı'nın alt ve üstyapı ihalesi 2016 yılının ikinci yarısında yapılacak aynı zamanda Filyos Limanı için altyapı işlerinin inşaatına başlanacak.

Yapılan yatırımlar İzmir'in reytingini yükseltti!

İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir- Ankara Hızlı Treni, Çandarlı Limanı, enerji başta olmak üzere birçok alanda yapılan yatırımlar İzmir'in reytingini yükseltti; yatırımcılar rotayı bölgeye çevirdi.

Burhanettin Kocamaz: Çamlıyayla'ya alt yapı yatırımları sürecek!

Mersin'in Çamlıyayla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışı ve Sebil Kanalizasyon inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Çamlıyayla'ya alt yapı yatırımlarımız sürecek" dedi.

İzmir Aliağa'da yeni liman yatırımları arttı!

Petrokimya tesislerinin yoğunlaşmaya başladığı İzmir Aliağa, yeni liman yatırımlarını da buraya çekiyor. Özellikle petrokimyaya hizmet veren yeni liman yatırımları öne çıkmaya başladı.

Mersin Limanı yatırımları Haberi

Mersin Limanı yatırımları

Mersin'de PSA-Akfen tarafından işletilen Mersin Uluslararası Limanı (MIP), genişleme çalışmalarıyla birlikte dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerliyor.  Yakın zamanda dünyanın en büyük konteyner gemilerinin uğrak noktası olması beklenen Mersin Limanı'nın, direkt seferlerin açılması ile Orta Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin de ana limanı haline gelmesi bekleniyor.


Sahip olduğu altyapı ve ekipman ile dünya denizlerinde dolaşan en büyük konteyner gemilerine hizmet veren MIP, dünya limanları ile olan rekabet gücünü arttırdı. Genişleme Projesi kapsamında ise toplam 480 metre uzunluğunda yeni bir rıhtım inşaatının yapıldı.


YATIRIM 1 MİLYAR DOLARA'A ÇIKACAK

755 milyon dolara ilaveten bugüne kadar toplam 250 milyon TL'lik yatırım yapılan MIP'de şu anda inşaatı devam eden Genişleme Projesi kapsamında harcanan 170 milyon dolar ile toplam yatırım 1 milyar doların üzerine çıkacak. 17...