06 / 05 / 2024

Mersin Limanına yurtdışından talep

Mersin Limanına yurtdışından talep

Türkiye’de ilk kez bir altyapı şirketinin gerçekleştirdiği tahvil arzından 450 milyon dolar nakit girişi sağlanırken, tahvil arzı için Singapur, Hong Kong, Londra, Boston ve New York’da bire bir görüşmeler yapıldı...

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur? İşte detaylar!

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Tarsus Belediye Konutları'na yoğun ilgi!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından inşa edilecek 472 konutluk toplu konut projesi başvurularına, ilk gününde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na yurtdışından teklif!

Yeni Havalimanı’nı inşa eden ve işletmesini yapacak İGA'nın ortaklarından Cemal Kalyoncu, yarın açılacak havalimanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Mersin Limanına yurtdışından talep Haberi

Mersin Limanına yurtdışından talep



Akdeniz Bölgesi’ndeki ana konteyner limanlarından biri olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), yurtdışında gerçekleştirdiği tahvil arzı ile yabancı sermayenin Türkiye’ye olan güvenini tazeledi.


Türkiye’de ilk kez bir altyapı şirketinin gerçekleştirdiği tahvil arzından 450 milyon dolar nakit girişi sağlanırken, tahvil arzı için Singapur, Hong Kong, Londra, Boston ve New York’da bire bir görüşme, ekip toplantıları ve telekonferans yolu ile 84 adet yatırımcı ile görüşmeler gerçekleştirildi. 


ALTYAPI İÇİN İLK İHRAÇ 


Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, tahvil arzının Türkiye’de altyapı yatırımlarının finansmanı için yeni bir enstrüman olduğuna dikkat çekerek, MIP tahvil arzının Türkiye’de bir altyapı şirketinin çıkardığı ilk tahvil olduğunun altını çizdi. MIP’de 2007 yılından bu yana PSA (Port of Singapoure Authority) ile Akfen arasında uzun soluklu işbirliğinin sürdüğünü belirten Hamdi Akın,...