08 / 05 / 2024

mersin neden cazibe merkezi olamıyor

mersin neden cazibe merkezi olamıyor

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir haline getirilmesi için en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü belirterek, 'Mersinli yatırımcının önünü açacak adımlar bekliyoruz' dedi.

Mersin'de toprak kayması! 2 evde hasar!

Mersin Silifke Karahacılı Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması 2 evde hasara neden oldu...

Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Mersin'de tarihi Dağpazarı Kilisesi yıkıldı!

Türkiye genelinde etkili olan yağış Mersin'de bulunan tarihi Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu...

Mersin'in ilave ve revizyon nazım imar planı hangi aşamada?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın denizi, limanı tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerleri ile Çukurova'nın gözde kenti Mersin'i "cazibe merkezi" haline getirme konusundaki çabaları sürüyor...

Akdeniz'in parlayan yıldızı Mersin!

Kalkınma Bakam Lütfi Elvan, yapılan yatırımlarla Mersin’in Akdeniz Havzası’nın cazibe merkezi olduğunu söyledi. Turizm, ticaret ve nüfus dinamikleri ile kentin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti...

Cazibe Merkezleri Programı hemen hayata geçirilmeli!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 ilin kapsamı içinde olduğu cazibe merkezleri programındaki gecikme eleştirilere neden oluyor. Cazibe merkezleri programı hemen hayata geçirilmeli.

Nesim Ekinci: Mersin'de yatırımların önü açılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Küresel rekabet içerisinde bir cazibe merkezine dönüşebilmek için çalışma başlattığını dile getirdi.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi neden hayata geçirilemedi?

Akdeniz Belediyesi, Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi'nin hayata geçirilememesinin sorumlusunun Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ileri sürdü. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk tarafından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Konut projelerinde fiyatlar son üç yılda neden arttı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme büyükşehirleri mercek altına aldı. Son 3 yılda hangi bölgede konut projeleri ortalama ne kadar prim sağladı, fiyatlar neden arttı? Önümüzdeki Uç yıla ilişkin beklentiler neler? İşte cazibe merkezlerinin dünü, bugünü, yarını.

Mersin'deki yıkım tartışmaları!

Mersin'de kamuya ait alanı işgal ettiği gerekçesiyle bahçesinde düzenleme yapılarak önüne yürüme yolu inşa edilen sahildeki bir kafenin önündeki yolun yeniden sökülmek istenmesi tartışmalara neden oldu.

mersin neden cazibe merkezi olamıyor Haberi

mersin neden cazibe merkezi olamıyor

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir haline getirilmesi için en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü belirterek, "Yerel yönetimlerden Mersin'i rahatlatacak, Mersinli yatırımcının önünü açacak adımlar bekliyoruz. Mersin'in tartışmalarla, kavgalarla kaybedecek zamanı yok" dedi. İmece Mersın'de inşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, genç işadamı A. Aziz Ayyıldız, yazılı bir açıklama yaparak Mersin ekonomisi ve yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin'in son 13 yılda merkezi hükümetin yatırım ve proje desteklerinden faydalandığına dikkat çeken Ayyıldız, "13 yıl boyunca hükümetler Mersin'in sanayide, tarımda, turizmde, sağlıkta gelişmesi için yatırım ve projeler gerçekleştirdi ancak yerel yönetimler bu sürece yeterli desteği veremedi" dedi. Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir...