06 / 05 / 2024

Mersin Silifke kıyılarda konut inşası

Mersin Silifke kıyılarda konut inşası

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Mersin Silifke'de 26.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 26 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Silifke'de 9.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Silifke İcra Dairesi, Mersin ili, Silifke ilçesi, Kapızlı Mahalle Köy, 0 ada 33 parselde yer alan arsayı 9 milyon 287 bin 958 TL'ye satıyor...

Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Akbük kıyısındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Aydın'ın Didim ilçesinin tatil beldesi Akbük bölgesinde, kıyılarda bulunan kaçak yapı ve eklentiler, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Kıyılarda millet bahçeleri yapılabilecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, kıyılarda imar planı kararıyla da millet bahçeleri oluşturulabilecek.

Mersin'e 'Mutlu Yaşam Köyü’ inşa ediliyor!

Mersin'in Mezitli Belediyesi, Köy Enstitüleri ruhunu yaşatmak için yeni bir projeye başladı. Tece Şahintepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesi 7’den 70’e her yaştan insanı bir araya getirecek.

Kıyı şehirleri beyaz yakalıların merceğinde!

Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi.

Mersin Silifke'de 6.4 milyon TL'ye satılık 18 gayrimenkul!

Mersin Silifke Belediyesi, 18 gayrimenkulünü ihale usulü ile satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 13 Eylül'de gerçekleşecek..

Mersin Silifke kıyılarda konut inşası Haberi

Mersin Silifke kıyılarda konut inşası

Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesi sahili son yıllarda hızla betonlaşan bölgelerden biri oldu. Doğu kıyısında özel bir çimento fabrikasına ait olan liman inşa edilen Yeşilovacık’ın yaklaşık 15 kilometre batısındaki Büyükeceli koyunda ise Ruslar tarafından yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın inşası devam ediyor.

Odatv’den Yusuf Yavuz’un haberine göre; burada bulunan koylar hızlı betonlaşmaya maruz kalıyor. Çimento fabrikasıyla tarımsal üretim alanları, çimento limanıyla balıkçı barınağının yan yana görülebildiği bu plansızlık tablosunda mermer ocaklarıyla antik kentler ve ikinci konut amaçlı tatil siteleri de birlikte yer alıyor.

İNŞAATLARDAN BİRİ OTEL OLARAK KULLANILACAK 

Önemli ölçüde balıkçılık ve tarımsal üretimin sürdüğü Yeşilovacık’ın sahil kesimindeki çarpık betonlaşmaya her geçen gün yenileri bir yenisi ekleniyor. Yeşilovacık Portakal Mevkii’nde inşa edilen iki ayrı yeni yapı ise “bu kadar da olmaz” dedirtiyor....