02 / 05 / 2024

Mersin turizm 2014

Mersin turizm 2014

Ortadoğu’da savaş ortamı nedeniyle turizmde 4 yıl önceki rakamlara gerileyen Mersin, umutlarını Rusya pazarına bağladı. İş çevreleri konut alımında en çok Mersin’i tercih eden Rusları sağlık turizmi projeleri ile kente çekmek istiyor

Mersin turizmde umudunu Rusya pazarına bağladı!

Ortadoğu’da savaş ortamı nedeniyle turizmde 4 yıl önceki rakamlara gerileyen Mersin, umutlarını Rusya pazarına bağladı. İş çevreleri konut alımında en çok Mersin’i tercih eden Rusları sağlık turizmi projeleri ile kente çekmek istiyor

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Mersin turizm hamlesine hazırlanıyor!

Başkan Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’nin en güzel sahil şeridi Mersin’de. Bu sahillerin her noktasını günübirlik tesisler, oteller, restoran ve kafelerle donatacağız” dedi.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin'de yatırımlar artacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, turizm projelerinde iddialı: “Mersin turizm için pilot bölge seçilseydi belki şu anda Antalya’ya on basacaktı. Böyle bir potansiyelimiz var."

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin'de yapılacak "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" için bugün 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik heyet geliyor.

Mersin'de turizm sektörü masaya yatırılacak!

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Turizm Platformu işbirliği ile 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi yapılacak.

Numan Olcar: Mersin'deki turizm yatırımları artacak!

Mersin'de devam eden turizm yatırımları ile bu yıl sonu yatak kapasitesinin 15 bine ulaşması beklenirken, turizmciler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor.

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.

Mersin turizm altyapısını geliştiriyor!

MERSİN Doğu Akdeniz çanağında Türk turizmi için yeni adres olmaya hazırlanıyor. Bir taraftan turizm alt yapısı için yatırımcılarını bekleyen Mersin, diğer taraftan da turizmde söz sahibi olmaya çalışıyor.

MERTİD 39. Turizm Haftası Balosu yapıldı!

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ( MERTİD ) tarafından bu yıl 39'uncusu düzenlenen geleneksel Turizm Haftası Balosu görkemli geçti.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

Mersin turizm 2014 Haberi

Mersin turizm 2014


Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlar, kruvaziyer turizminin durması gibi olumsuz gelişmelerin kent turizminin 4 yılına mal olduğunu belirterek, mevcut açığı kapatmak için yönlerini Rusya’ya çevirdiklerini açıkladı. 


Yapılan tanıtım çalışmaları sonrasında Mersin’de yabancı turist sayılarının 80 binlerden 550 bin kişilere kadar ulaştığını aktaran Olcar, “Son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu rakamlar yeniden 2009- 2010 rakamlarına geriledi. Özellikle bölge için büyük önem taşıyan Suriyeli turistlerin kesilmesine bir de yeni yeni ivme kazanmaya başlayan kruvaziyer turizmde yaşanan aksaklıkların eklenmesi ciddi kayıpları da beraberinde getirdi. Bu durgunluk dönemi iyi değerlendirilip kentin turizm altyapısı güçlendirilirse Ortadoğu’daki karışıklıkların sona ermesiyle turizm patlaması yaşanabilir” dedi. 


Durgunluğu aşmak için alternatif olarak Rusya’ya yöneldiklerini vurgulayan Numan Olcar, “Rusya’da yaptığımız görüşmelerde, Rusların konut alımında en...