06 / 05 / 2024

Mersin turizmi ne durumda

Mersin turizmi ne durumda

Doğu Akdeniz'in " incisi " olarak nitelendirilen Mersin'de turizmciler, uygun iklimi sayesinde 12 ay tatil imkanı sunmalarına rağmen turizm pastasından hak ettikleri payı alamadıklarını düşünüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İŞKUR resmi internet sitesinde yayımlanan ilan doğrultusunda en az ilkokul mezunu 100 şoför alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuracak adaylarda aranan başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler

TOKİ Mersin Silifke’de 2+1 konutlar ne kadar?

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Silifke projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Silifke TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Silifke TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Mersin metro ihalesinin maliyeti ne kadar? 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Mersin-Adana tren hattı ne zaman açılacak?

Mersin-Adana tren hattının ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Mersin'de, yurt dışında yaşayan kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başkalarına sattıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik yapılan ikinci operasyonda yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Mut TOKİ Evleri'nin inşaatında son durum ne?

Mersin'in Mut ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 330 sosyal konutun inşaatında son durum ne?

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Mersin turizmi ne durumda Haberi

Mersin turizmi ne durumda

Doğu Akdeniz'in "incisi" olarak tabir edilen Mersin'de turizmciler, 321 kilometre sahili, tarihi mekanları ve uygun iklimi sayesinde 12 ay turist çekecek potansiyeli bulunan kentte turizm pastasından hak ettikleri payı alamadıklarından yakınıyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiyi göre, Mersin, Tarsus'tan Anamur'a uzanan 321 kilometrelik sahil hattında Eshab-ı Kehf, St. Paul kuyusu ve kilisesi, UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Kızkalesi ile Uzuncaburç ve Alahan Manastırı gibi mekanları bünyesinde barındırıyor.


Sahip olduğu eserler ve kent kültürüyle deniz, kültür, inanç ve gastronomi gibi turizmin farklı alanlarında taleplere cevap verebilen Mersin, uygun iklimi sayesinde de adeta yaz sezonunu hiç bitirmiyor.


Turizmciler, Avrupalı turistlere eylül, ekim ve kasımda bile deniz keyfi yaşatmalarına rağmen turizm pastasından yeterli pay alamamaktan yakınıyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Mersin'de geçen...