06 / 07 / 2024

mersin ulaşım sorunu

mersin ulaşım sorunu

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!

Merakla beklenen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak son dakika detaylarını duyuran Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla ulaşım süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıkladı.

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Ulaşım sorununu Türkiye’de çözdük, İstanbul’da haydi haydi çözeriz!

Zeytinburnu İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Trafik ve ulaşımın İstanbul'un en büyük sorunu olduğunu ancak bu işi Türkiye'de çözüme kavuşturmuş kişinin İstanbul'da da bunu başaracağını söyledi...

Tarsus'un ulaşım sorununa neşter!

Ulaşımın Mersin’in öncelikli konuları arasında yer aldığını söyleyen Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, sorunları çözmek için projelerini hazırladıklarını açıkladı.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

İstanbul'un birinci sorunu ulaşım ve trafik!

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye soruldu, sordurdum ben sokakta vatandaşlara. Birinci şey, ulaşım ve trafik, istisnasız bütün ilçelerde her yerde ulaşım ve trafik en önce telaffuz edilen sorun" dedi...

Manisa Kula'nın ulaşım sorunu mecliste!

Manisa Kula'da yapılması talep edilen ulaşım düzenlemesi meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...

Büyükçekmece'nin ulaşım sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Alkent 2000 Mahallesi'nde başlatılan yol yapım çalışması ulaşım sorununu çözecek.

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

Mersin'deki ulaşım sorunu mecliste!

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

mersin ulaşım sorunu Haberi

mersin ulaşım sorunu

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Atıcı önergesinde "Mersin-Tarsus karayolunda (D-400) yaşanan trafik yoğunluğu kentte yaşam kalitesini düşürmektedir. Mersin Limanı'na büyük araçların giriş-çıkışının yoğun olduğu dönemlerde trafik durma noktasına gelmektedir." dedi.

İhalesi yapılan "Organize Sanayi Bölgesi-Otoyol Bağlantı Yolu" kavşağı ile Mersin arasındaki otoyolun ücretsiz olması D-400 karayolunda yaşanan trafik sorununu büyük oranda çözeceğini söyleyen Atıcı, "Ayrıca Mersin'den Çamlıyayla ve Eshab-ı Kehf yönüne giden araçların da otoyolu ücretsiz kullanmaları mümkün olacaktır." diyerek 2 soru sordu.

Atıcı'nın soruları

1- Mersin Alın gişelerini, Organize Sanayi Bölgeleri kavşağına çekmeyi planlıyor musunuz?

2- Yapımına yeni başlanan bağlantı yolu tamamlanmadan gerekli düzenlemelerin yapılması mümkün...