28 / 04 / 2024

İstanbul'un birinci sorunu ulaşım ve trafik!

İstanbul'un birinci sorunu ulaşım ve trafik!

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye soruldu, sordurdum ben sokakta vatandaşlara. Birinci şey, ulaşım ve trafik, istisnasız bütün ilçelerde her yerde ulaşım ve trafik en önce telaffuz edilen sorun" dedi...



TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Birinci sorun, ulaşım ve trafik"

İstanbul'un sorunlarının da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye soruldu, sordurdum ben sokakta vatandaşlara. Birinci şey, ulaşım ve trafik, istisnasız bütün ilçelerde her yerde ulaşım ve trafik en önce telaffuz edilen sorun. Bir de nüfus yoğunluğu, kalabalık tarzında bir değerlendirme var." dedi.

İstanbul'da tam zamanlı olarak mesaiye başladıklarını söyleyen Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı;

"Ben ortaokulu, liseyi, üniversiteyi burada okudum. Bir çocuk olarak Binali olarak geldim. Kasımpaşa'da, burada Binali Yıldırım oldum. Özel sektörde çalıştım. Cumhurbaşkanıyla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İDO'da çalıştım. Zamanında İDO, Marmara'nın her tarafına sefer yapan Adnan Menderes, Turgut Özal gibi dünyada ilk deniz taşımacılığında hızlı feribot işletmesini başlattık ve Marmara'nın kuzeyi ile güneyini adeta birbirine komşu kapısı yaptık. Daha sonra AK Parti'yi Cumhurbaşkanımız kurarken kurucusu oldum. 22. dönem İstanbul, 23. dönem Erzincan, 24. dönem İzmir, 26. dönem  İzmir  milletvekilliği, iki hükümet hariç bütün hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı. 11 yıl boyunca Türkiye'de Ulaştırma Bakanlığı yapan başka bir arkadaş yok. En uzun yapan 3 yıl yapmış. O da Allah rahmet eylesin Veysel Atasoy. Onun dışında ulaştırma bakanlarının Türkiye'deki görev süresi, ortalama 8 ay."

"İstanbullu isteyecek, biz yapacağız"

Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti;

"İstanbullular, daha ulaşılabilir, erişilebilir, havası ve doğası daha temiz, yeşil alanı çok daha fazla, gençler ve çocuklar için doya doya yaşayacakları, hayallerini ve beklentilerini karşılayacak altı yapı ve imkanların olduğu sosyal kültürel faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiği bir şehir arzu ediyorlar. Biz de ne yapacağız? İstanbullu isteyecek, biz yapacağız. Türkiye'de bunu yaptık, İstanbul'da da aynısını yapacağız. Ortak paydamız, İstanbul. Hepimiz bir taşına paha biçilmez İstanbul'dayız. Bugün bu toplantıda, bir araya geldiğimiz şu saatte, her türlü sorularınızı cevaplamaya amadeyim. Her şeyi sorabilirsiniz. İsterseniz ayakkabı numaramı da sorun. Kaç yaşında olduğumu sorun. Kaç torunum olduğunu sorun. Hobilerimi, korkularımı sorun. Ne sorarsanız sorun, hiçbir sınırlama yok. Ama daha çok İstanbul'u sorun. İstanbul'u konuşacağız, İstanbul'un mevcut fotoğrafını biliyoruz. Görmek istediğimiz İstanbul'u konuşacağız." 

 

Binali Yıldırım: Seçimde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz!

Depremle ilgili dönüşümde hiç müsamahakar olmayacağız!


Geri Dön