06 / 05 / 2024

Mersin ve Suudi Arabistan yatırımları

Mersin ve Suudi Arabistan yatırımları

Suudi Arabistan ve Mersin'den işadamları MTSO konferans salonunda toplandı. Türkiye, Mersin ve Suudi Arabistan arasında yeni yatırım, iş geliştirme ve ekonomik ilişkilerin kurulması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin hedeflendiği toplantıya ilgi yoğun

Milli Emlak 2 şehirde 32 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirimle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Milli Emlak, Mersin ve Konya'da yer alan 32 adet arsa ve araziyi peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki iki ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Merkez Bankasıyla ilgili flaş dolar gelişmesi yaşandı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında önemli bir anlaşma yapıldı.

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Biden'den flaş açıklama! 

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını galon başına 1,60 doların altına alabileceğini, ancak Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptıkları nedeniyle gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Dolarla ilgili bomba Eylül iddiası! 'Bu rakamların artık esamesi okunmayacak göreceksiniz' açıklaması

Dolar yazı nasıl geçirecek, Eylül'de dolar kurunda beklenen gelişmeler ne, sıcak paraya ihtiyacı olan Türkiye önümüzdeki günlerde Katar ve Suudi Arabistan ile SWAP anlaşması imzalayacak. Öte yandan Türkiye'ye Ağustos'ta ciddi miktarda dolar gireceği iddia edilmişti.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 şube açıyor!

D-ream çatısı altındaki Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 yeni şube açacak.

Mersin ve Suudi Arabistan yatırımları Haberi

Mersin ve Suudi Arabistan yatırımları

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB), Merblock A.Ş. ve Suudi Arabistan Daleel Group işbirliğinde "Suudi Arabistan Ülke Tanıtım Toplantısı ve Firmalar Arası ikili iş Görüşmeleri" düzenlendi. Suudi Arabistan ve Mersin'den işadamlarını bir araya getiren toplantı, MTSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Türkiye, Mersin ve Suudi Arabistan arasında yeni yatırım, iş geliştirme ve ekonomik ilişkilerin kurulması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin hedeflendiği toplantıya ilgi yoğun oldu. Toplantıda, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hakan Bozlu, Türkiye ve Mersin'deki yatırım fırsatlarını, Suudi Türk Konseyi Başkan Yardımcısı Halit Bavvazer de Suudi Arabistan'daki olanakları anlattı.

"TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN ARASINDAKİ TİCARET HACMİ 2015'TE 5,4 MİLYAR DOLAR OLDU" 


Toplantıda, Merblock A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Küpeli, Suudi Arabistan,...