06 / 05 / 2024

mersin yenileme planı

mersin yenileme planı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

Fatih Kalenderhane Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Kalenderhane Mahallesi, 960 ada içi kadastral boşluk alan ve 961 adanın bir kısmı ile Hocagıyasettin Mahallesi, 513 adanın bir kısmı ve 562 adanın tamamı Yenileme Avan Projelere ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

TOKİ Mersin'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Toroslar’da 3’ncü etap imar planı çalışmaları başlayacak!

Mersin Toroslar'da yaklaşık 830 hektar alanda başlatılacak 3’ncü etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı oy birliğiyle onaylandı.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mersin yenileme planı Haberi

mersin yenileme planı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede mimari düzenleme ve yenileme planıyla ilgili geniş kapsamlı çalışmalara başlandı.

Time Türk'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönemde şehir için planladığı mimari ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarına anlatıldı. Özellikle kent merkezinde mimari yapı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalara hayata geçirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeşil alanlarını artıracak ve Mersin'i daha yaşanılır bir şehir yapacak. 

Mersin'in kültür ve sanat şehri olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla, yeni dönem kent planlamasında işlevsiz yapıların çevirilip, kültür-sanat faaliyetlerinde kullanılması planlanırken, yine istihdam sorununun çözülmesi amacıyla çalışmalara devam edilen Kariyer Merkezi'nin yer temini plan dahiline alındı. Hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında bölgede çevre kirliliklerinin de...