27 / 04 / 2024

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 



Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mithat Paşa Mahallesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; burada açıklamalar yapan Gültak  Mersin’in en büyük probleminin ‘imar’ olduğunu hatırlattı. Sorunu Büyükşehir Meclisi’nde de defalarca gündeme getirdiğini söyleyen Başkan Gültak; “Bu işin hızlanması lazım. İnsanlarımız ev yapmak, evini yenilemek istiyor, fakat ben imar veremiyorum. Neden? Çünkü 1/5 binlik imar planı daha bitmedi. Şu anda GMK’nın altının 5 binliği geçti. Binliğini de belediyemizde aylarca tartışmamıza rağmen, muhalif Meclis üyelerimiz, ‘biraz daha bakalım’ dediler ve Eylül ayına kaldı.

Sonra Mersin Büyükşehir’e yollayacağız, orada tartışılacak. GMK’nın altındaki bölgenin imarı, yılsonuna doğru bitecek. Fakat GMK’nın üstünün 5 binlik planı bitmedi. O bitecek, sonra biz 1/1000’liği yapacağız. Büyükşehir ne kadar hızlı bitirirse, biz de o kadar hızlı sonuçlandırırız. Halkımızın imarla ilgili sorunlarını çözebilmemiz için planın bir an önce bitirilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Mustafa Gültak: Mersin de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

"Kentsel dönüşümü elbirliği ile başlatmalıyız"

Konuşmasında; “Kentsel dönüşüm sorunu, sadece Akdeniz Belediyesi, Merkezi İdare veya TOKİ’nin tek başına yapacağı iş değil” diyen Başkan Gültak; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da bir an önce istekli vatandaşlarla bir araya gelmesi, mahallelerde artık alternatifler üretmesi gerekiyor. Çay, Barış ve Turgut Reis mahallesindeki insanlara ben nasıl ulaştıysam, siz de ulaşabilirsiniz. Şu an Çay Mahallesi’nde ilk etapta 3 ila 5 katlı 415 konut, 44’ün üzerinde işyeri, camisi ile 140 dönümlük arazide toplam 700 konut yapılıyor. Bunun Türkiye’de başka bir örneği yok” şeklinde konuştu.

"Sadece  TOKİ  imkanlarıyla yapamayız"

“Bu şehirde, özellikle de Akdeniz’de, 50 yıllık 100 yıllık evler var” diyen Başkan Gültak, sözlerine şu şekilde devam etti. “Bunun çözüm yöntemi, yerinde kentsel dönüşümdür. Çay ve Barış mahallelerinde devlet biraz zarar ediyor. Vatandaş da bunun farkında. Barış Mahallesi’nde vatandaşlarımızın yüzde 82’si gelip gönüllü imzalarını attı. Fakat bunu sadece Akdeniz Belediyesi veya TOKİ’nin imkânları ile yapamayız.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!


Geri Dön