04 / 05 / 2024

Mert Yıldızhan konut satışları değerlendirmesi

Mert Yıldızhan konut satışları değerlendirmesi

TÜİK’in Haziran ayına ilişkin konut verilerine göre Ankara’da geçen ay 10 bin 437 konut satışı yapılırken, Türkiye genelinde satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Deniz manzaralı Yıldırım Panorama konut projesi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 8 indirim fırsatı!

Yıldırım Mimari tarafından inşa edilen Yıldırım Panorama konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

TOKİ Gaziosmanpaşa Yıldıztabya projesi için beklenen tarih geldi! TOKİ'den konut bekleyen İstanbullular dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziosmanpaşa Yıldıztabya projesi için beklenen tarih geldi. Gaziosmanpaşa TOKİ projesinde 665 adet konut yer alacak.

TOKİ’den Sivas Yıldızeli’ne 206 ucuz konut!

Aylarca duyuruları yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Yıldızeli projesi…

İzzet Yıldızhan'dan yeni gayrimenkul yatırımı: 2 ev aldı!

Kalamış Yapı tarafından İzmir'de hayata geçirilecek olan Altın Orman projesine yoğun ilgi devam ediyor. Ünlü şarkıcı İzzet Yıldızhan Altın Orman'dan 2 daire satın aldı.

Yıldızlar İnşaat'tan Kartal'a 611 konut geliyor! Yeni proje!

Yeni projeler için düğmeye basan Yıldızlar İnşaat, İstanbul Kartal'da 611 yeni konut inşa edecek. Projede konutların yanı sıra 45 adet ticari alan da yer alacak.

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

İzzet Yıldızhan inşaat projeleriyle dikkat çekiyor!

Türkiye'nin sevilen şarkıcıları arasında yer alan İzzet Yıldızhan hayata geçirdiği inşaat projeleriyle de dikkat çekiyor.

TOKİ Bursa Yıldırım 644 konut ihalesi bugün!

Türkiye'nin dört bir yanındaki dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Yıldırım projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da 150 sosyal konut inşa edilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı İsabey Mahallesi'nde sosyal konut projesi kapsamında 150 ev inşa edilecek. 

İzzet Yıldızhan'ın ofisi yıkılacak! 

Şarkıcı İzzet Yıldızhan'ın  30 Ekim'de yaşanan depremde İzmir'de bulunan ofisinin yanındaki bina yıkılmıştı. Yıldızhan'ın ofisi için de yıkım kararı alındı.

Mert Yıldızhan konut satışları değerlendirmesi Haberi

Mert Yıldızhan konut satışları değerlendirmesi

Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışları artış gösterirken, sektör temsilcileri konut satışındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken, geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi. Konut satışlarında, İstanbul 19 bin 252 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, 10 bin 437 konut satışı (yüzde 11,2) ile Ankara ikinci oldu.


Konut satışlarında gözlenen yüzde 3’lük artışın yıla durgun başlayan sektör için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, bu artışta Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının etkili olduğunu bildirdi.


Mayıs ayından bu yana 1.75 puan faiz indirimine gidildiğini hatırlatan Yıldızhan, “Konut kredi...