20 / 05 / 2024

merter park arazisi

merter park arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 500 bin metrekarelik kent için orman niteliğindeki şehir parkı yapma çalışmalarında hızlı adımlarla ilerleniyor. Başkan Kadir Topbaş Merter'deki arazinin Emlak Konut'a ait kısmının hafta içinde alınacağını açıkladı...

Anadolu Efes Merter’deki arazisini Nata Holding'e sattı!

Anadolu Efes'in, İstanbul Merter'de yer alan arazisi 270 milyon TL'ye Nata Hoding'e satıldı. 2017 Nisan'da fabrikadaki üretim durdurulmuştu. 

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Onur Park Life İstanbul'da yaşam başlıyor!

Onur İnşaat A.Ş. ve Onur Çimento Yapı A.Ş.'nin kendi arazisi üzerinde hayata geçirdiği Onur Park Life İstanbul'da yaşam başlıyor...

Albatros arazisine icradan satış talebi!

İstanbul Büyükçekmece sahilde yer alan Albatros Parkı arazisi hacizlik oldu. 30 dönümlük arazi geçen yıl 160 milyon TL ile satılmıştı.

Neo Park Bolluca Arnavutköy’de yükseliyor!

Neo Yapı imzasıyla Arnavutköy'de hayata geçirilen Neo Park Bolluca projesi 2 bin dönüm orman arazisi ve 600 dönümde 415 müstakil ev ve sekiz mahalleden meydana geliyor. 

Deluxia Park Kartal projesi satışta! Metrekaresi 6 bin 380 TL!

Teknik Yapı'nın Kartal'da bulunan Diktaş Ören Bayan İplik Fabrikası arazisi üzerine inşa edeceği Deluxia Park projesi satışa çıktı. Projede metrekare birim fiyatı 6 bin 380 TL'den başlıyor..

Albatros Parkı değil, imarlı arazisi satıldı!

Büyükçekmece sahilinde yer alan ve satılmaması için karşı çıkılan Albatros Parkı arazisi 160 milyon 30 bin liraya satıldı. Belediye yetkilisi, arazi satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi Kent Park olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi "Protokol Camisi" alanında son kararı verdi. Protokol Camisi yapılacak arazi, Samsun Büyükşehir Meclisi tarafından Kent Park olarak ilan edildi.

Göztepe Parkı’nda gözlem istasyonu kurulacak!

Göztepe’deki arazisi özelleştirilerek Taşyapı’ya verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni gözlem evi için Kadıköy Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye Göztepe Parkı’nda yer tahsis etti...

Beşiktaş Ihlamur Parkı yeşil alan ilan edildi!

Yapılaşma tehdidiyle uzun süredir tartışma yaratan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı için müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile parkın arazisi yeşil alan ilan edilerek imara kapatıldı.

Merter'de 47 bin metrekarelik alanın park teklifine ret!

CHP'li Meclis Üyesi Özgür Aydın'ın Zeytinburnu E-5 cepheli yeşil alanın imara açılmak yerine 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılmasıyla ilgili önerisi AK Parti Grubu tarafından reddedildi.

Aydın Tekstil arazisi yerine Central Park geliyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kamulaştırdığı Aydın Tekstil arazisini Central Park yapacaklarını açıkladı.

merter park arazisi Haberi

merter park arazisi


Başkan Kadir Topbaş Merter’deki arazinin Emlak-Konut'a ait olan kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta içinde 196 Milyon lira +KDV nakit ödeme yaparak Emlak Konut'tan devralınacağını açıkladı.


Merter’deki 103 bin metrekarelik bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetine geçmesinin ardından Çırpıcı çayırı olarak bilinen ve Veliefendi Hipodromunun hemen yanındaki bu alanda bulunan özel şahıslara ait mülklerin de satın alınması için başlatılan çalışmalara hız verilecek.


Merter kavşağında bulunan bir alışveriş merkezinin imarı da iptal edilmiş yeşil olana dönüştürülmüştü.  Bu alanda şehir parkına dahil edildi.  Topbaş Şehir Parkı'nı çok kısa sürede tamamlamayı...