05 / 05 / 2024

Mescid-i Haram genişletme çalışmaları

Mescid-i Haram genişletme çalışmaları

Yüz binlerce Müslüman’ ın akın ettiği Mescid-i Haram’da büyük bir genişletme çalışması yürütülüyor. Kral Abdullah bin Abdülaziz ismini taşıyan proje, bugüne kadar yapılanların en büyüğü...

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Merkez bankalarından piyasaları sakinleştirmek için swap hamlesi!

Dünyanın önde gelen 6 merkez bankası küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı verdi.

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki göstererek uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı bir defa daha şiddetle reddettiklerini belirtti.

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

Mescid-i Haram genişletme çalışmaları Haberi

Mescid-i Haram genişletme çalışmaları

Yüz binlerce Müslüman’ın akın ettiği Mescid-i Haram’da büyük bir genişletme çalışması yürütülüyor. Kral Abdullah bin Abdülaziz ismini taşıyan proje, bugüne kadar yapılanların en büyüğü.


Proje 2015 yılında bittiğinde Kâbe çevresinde aynı anda 1,5 milyon kişi namaz kılabilecek. Mevcut durumda saatte 45 bin kişi tavaf yapabilirken bu rakam 130 bine çıkacak. Genişletme kuzey ve kuzeydoğu yönünden, kuzeybatıya doğru ilerliyor. Projenin 1. aşaması bu yıl, 2. aşaması 2014’te ve son bölümü 2015’te tamamlanacak.


Geçen yıl Ramazan ayından hemen sonra başlayan çalışmalar kapsamında Mescid-i Haram’ın zemin katında 200 bin kişinin namaz kılabileceği yer açıldı. Mekke’de tren ve toplu taşımayla ilgili de birçok proje yürütülüyor. ‘Harameyn Hızlı Treni’ olarak adlandırılan hattın altyapı hazırlıkları tamamlandı. Medine’den başlayan raylar, Rabiğ bölgesinden geçip Cidde’ye ulaşacak. Oradan da Mekke...