15 / 05 / 2024

mescidi aksa restore

mescidi aksa restore

TİKA tarafından yürütülen Mescid-i Aksa restorasyon çalışmalarının yanına yeni projeler de ekleniyor...

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

Kayseri Kalaycıoğlu Mescidi restore edilerek hizmete açıldı!

Kocasinan Belediyesi, Kayseri’nin tarihi yapılarından Kalaycıoğlu Mescidi’ni restore ettirerek farklı hizmetlerine bir yenisini, bir ilkini daha ekledi.

İzmit Zıbıncı Mescidi restore ediliyor!

İzmit’in tarihi camilerinden Zıbıncı Mescidi, Vakıflar Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak sıfırdan restore ediliyor. Bittiğinde de Kocaeli’nin tek tahta minareli camisi olma özelliği taşıyacak.

Edirne Kazasker Salih Mescidi ibadete açıldı!

1600'lü yılların başında yapıldığı sanılan Kazasker Salih Mescidi iki yıldan az bir sürede restore edilerek Ramazan ayının ilk cuma namazıyla ibadete açıldı. 2013 yılının Temmuz ayında başlayan onarım çalışmaları, Mayıs 2015'te tamamlandı.

Bursa Tahtalı Mescidi restore edildi!

Bursa’nın eski mescitlerinden Tahtalı Mescidi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 300 bin liraya restore edildi. Merkez Osmangazi ilçesi Alaaddin Mahallesi’ndeki 300 yıllık yığma bina tamamen yıkılarak 6 ayda yeniden inşa edildi.

Bursa Tahtalı Mescidi restore edildi!

Bursa’nın eski mescitlerinden Tahtalı Mescidi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 300 bin liraya restore edildi. Merkez Osmangazi ilçesi Alaaddin Mahallesi’ndeki 300 yıllık yığma bina tamamen yıkılarak 6 ayda yeniden inşa edildi.

Bursa'da 500 yıllık Davut Paşa Mescidi restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan Büyükşehir Belediyesi, Kayhan Reyhan bölgesindeki 500 yıllık Davut Paşa Mescidi'nin restorasyon çalışmalarına hız verdi...

Zeyrek'teki Tarihi Şeyh Süleyman Mescidi restore ediliyor!

Zeyrek'teki Tarihi Şeyh Süleyman Mescidi'nin restorasyonu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Restorasyon Firmalan Birliği tarafından yapılacak. Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, kültür varlıklarının insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi...

Şeyh Süleyman Mescidi'ni İtalyanlar restore edecek!

Bizanslılardan kalan Şeyh Süleyman Mescidi, 1491 yılında Şeyh Süleyman tarafından mescide dönüştürüldü. Tarihi eser restorasyonu konusunda dünyanın en önde gelen ülkelerinden İtalya, Türkiye’ye bu konuda eğitim verecek.

Filistin'deki Mescidi Aksa kaldırılacak mı?

Siyonist rejimin Filistin'deki Yahudileştirme faaliyetleri son sürat sürüyor. Bir taraftan Mescidi Aksa'nın altını tünellerle oymaya devam ederken şimdi de Mescidi Aksa'yı yerinden tamamen kaldırmayı konuşmaya başladılar

mescidi aksa restore Haberi

mescidi aksa restore
Dini ve kültürel değerlerin korunması için TİKA tarafından yürütülen çalışmalara devam ediliyor. Mescid-i Aksa'nın restorasyonunun ardından, şimdi de 30 milyon dolarlık ışıklı tabelalar projesi ve kütüphane belgelerinin korunması için 150 milyon dolarlık arşiv elektronik ortama...