07 / 05 / 2024

Mesire Yeri teknik izahnamesi

Mesire Yeri teknik izahnamesi

Orman Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yayımladığı Mesire Yerleri teknik izahnamesi kapsamında, mesire yerlerine ilişkin tanımlamalara, açıklamalara ve yasal hükümlere yer veriliyor. İşte mesire Yerleri teknik izahnamesi...

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Çatalca'da 21.6 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık mesire yeri!

Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Çatalca'daki Fındıkdere B Tipi Mesire Yeri işletme hakkını 20 yıl süre ve 21 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verecek.

Hatay Reyhanlı'ya millet bahçesi müjdesi!

Osmanlı döneminde önemli ticaret ve mesire yeri olarak kullanılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine millet bahçesi inşa edilecek.

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

Bilecik'te gölet çevresindeki iş yeri yıkıldı!

Bilecik'te, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında bulunan iş yeri yıkıldı.

Çanakkale Asmatepe Mesire yeri ve Tesisleri 23 yıllığına kiraya veriliyor!

Çanakkale İl Özel İdaresi Encümeni Başkanlığı Çanakkale Asmatepe Mesire yeri ve Tesisleri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Aksu Belediyesi'nden 14.6 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Aksu Belediyesi, Aksu İlçesi, Güzelyurt Şehir Ormanı D Tipi Mesire Yeri içerisinde bulunan onaylı proje ve teknik şartnamede ayrıntıları ile belirtilen yapı ve tesislerin inşası yaptırılıyor...

Kartepe Güzelbahçe mesire yeri işletilmesi için ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanlığı Kocaeli İli Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi Kartepe'de yer alan Güzelbahçe A tipi mesire yerinin yatırımı gerçekleştirmek şartı ile ticari ve turistik tesislerin yapımı ve 29 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek.

Antalya Manavgat Sorkun Mahallesi mesire yeri imar planı onaylandı!

Antalya ili, Manavgat ilçesi, Sorkun Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1632 ada 1 parseldeki mesire yerinin imar planı değişikliği onaylandı..

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Kilis Recep Tayyip Erdoğan Mesire Alanı'nda sona gelindi!

Kilis Belediyesine devredilen ismi Recep Tayyip Erdoğan mesire alanı olarak değiştirilen Resul Osman Dağı mesire yeri çalışmalarında sona gelindi

Melikgazi Kapalı Pazar Yeri bölgeye değer katacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gökkent Mahallesinde yapımı devam eden kapalı pazar yeri ile sosyal tesisi inşaatını teknik ekibi ile gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Mesire Yeri teknik izahnamesi Haberi

Mesire Yeri teknik izahnamesi

Mesire Yerleri teknik izahnamesi!


BİRİNCİ BÖLÜM 

TANIMLAR, KISALTMALAR 

Kısaltmalar 

a) Bakanlık : Çevre ve Orman Bakanlığını, 

b) Genel Müdürlük : Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü, 

c) Daire Başkanlığı : Mesire Yerleri Dairesi Başkanlığını, 

d) İl Müdürlüğü : İl Çevre ve Orman Müdürlüğünü, 

e) Şube Müdürlüğü : Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü, 

f) Mühendislik : Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğini, 

g) Döner Sermaye : Çevre ve Orman Bakanlığı Döner Sermayesini, 

h) Saymanlık : Çevre ve Orman Bakanlığı Döner Sermaye Saymanlığını 

I) OGM : Orman Genel Müdürlüğü’nü 

ifade eder. 


Tanımlar 

a) Mesire Yeri : Rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip alanlarda halkın günübirlik ve/veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan ve arazi kullanma özelliklerine göre gerekli yapı, 

tesis ve donatılarla kullanıma açılan veya açılmak üzere Genel Müdürlükçe ayrılan orman ve orman rejimine tabi sahalar ile...