07 / 05 / 2024

Mesire Yerleri izahnamesi

Mesire Yerleri izahnamesi

Orman Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yayımladığı Mesire Yerleri teknik izahnamesi kapsamında, mesire yerlerine ilişkin tanımlamalara, açıklamalara ve yasal hükümlere yer veriliyor. İşte mesire Yerleri teknik izahnamesi...

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

İznik Gölü'ne yapılan mesire alanına tepki!

Yaban hayvanların üreme ve konaklama yeri olan İznik Gölü'ndeki sazlıklar doldurularak, mesire yeri yapılıyor. CHP'li milletvekilleri duruma tepki gösteriyor.

Erzurum Aziziye'ye dev mesire alanı yapılacak!

Erzurum Aziziye Belediyesi’nin 25 dönümlük dev mesire alanı projesi için çalışmalar başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Orhan, “Ilıca’yı bölgenin mesire alanı haline getirecek proje, ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Şanlıurfa Haliliye'ye yeni mesire alanı!

Haliliye Belediyesi, Tektek Milli Parkı’nda düzenlediği alanı mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine sundu. 24 dönümlük mesire alanında mescit, wc, oyun grubu, çardak, barbekü ve piknik masaları yer alıyor.

Niğde Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde mesire alanı çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Niğde'nin Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Batman'da mesire alanı projesine izin çıkmadı!

Özel İdare’nin, DİKA ile birlikte Batı Raman eteklerine planladığı mesire alanı projesine izin çıkmadı. Petrol arama sahasına yakın bölgede olduğu gerekçesiyle 290 dönümlük alana mesire alanı projesi askıya alındı.

Kocaeli Tavşancıl'a yeni mesire alanı!

Kentteki atıl alanları değerlendirerek halkın kullanımına sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine Yeşil Vadi adıyla mesire alanı oluşturdu.

Tuana Evleri'nin işyerleri 6 Mayıs’ta satışa çıkıyor!

Kent Konut tarafından inşa edilen Tuana Evleri projesindeki 6 adet işyeri ihale ile satışa çıkıyor. İşyerleri metre karelerine göre değişen fiyatlarla 6 Mayıs Cuma günü açık teklif usulü ile ihalesi yapılacak.

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi. Erkoç; "Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Batman'da 300 dönüm arazi üzerine mesire alanı yapılacak!

(DİKA) desteği ile Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde Batı Raman dağlarında 300 dönüm üzerine mesire alanı yapım çalışmalarına başlandı.

Ergene Marmaracık Gölet Mesire Alanı yenileniyor!

Ergene Marmaracık Göleti Mesire alanına yürüyüş yolları, oturma alanları, 1 restaurant, 2 WC, otopark alanları, 2 adet çocuk oyun grubu, piknik masaları, barbeküler yapılacak.

Kocaeli Bungalovlu Mesire Alanı için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Kandıra Kerpe’ye içerisinde 13 adet bungalovun da bulunduğu mesire alanı yapılması için çalışmalara başlandı.

Mesire Yerleri izahnamesi Haberi

Mesire Yerleri izahnamesi

Mesire Yerleri teknik izahnamesi!


BİRİNCİ BÖLÜM 

TANIMLAR, KISALTMALAR 

Kısaltmalar 

a) Bakanlık : Çevre ve Orman Bakanlığını, 

b) Genel Müdürlük : Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü, 

c) Daire Başkanlığı : Mesire Yerleri Dairesi Başkanlığını, 

d) İl Müdürlüğü : İl Çevre ve Orman Müdürlüğünü, 

e) Şube Müdürlüğü : Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü, 

f) Mühendislik : Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğini, 

g) Döner Sermaye : Çevre ve Orman Bakanlığı Döner Sermayesini, 

h) Saymanlık : Çevre ve Orman Bakanlığı Döner Sermaye Saymanlığını 

I) OGM : Orman Genel Müdürlüğü’nü 

ifade eder. 


Tanımlar 

a) Mesire Yeri : Rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip alanlarda halkın günübirlik ve/veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan ve arazi kullanma özelliklerine göre gerekli yapı, 

tesis ve donatılarla kullanıma açılan veya açılmak üzere Genel Müdürlükçe ayrılan orman ve orman rejimine tabi sahalar ile...