19 / 05 / 2024

mesire yerleri kira

mesire yerleri kira

-Kullanılışlarının özelliği, idarelere faydalı olması veya ivediliği nedeniyle kapalı veya açık teklif yöntemleriyle ihalesi uygun görülmeyen mesire yerleri, Bakanlık tarafından pazarlık usulü ile kiraya verilebilecek..

İki ilde 13 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İş yerleri, bina ve konakların kira bedelleri açıklandı! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Muğla Ortaca Belediyesi, 13 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. Peki gayrimenkullerin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihale detayları...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2022 Eylül ayı kira artış oranı açıklandı…

TÜİK Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları en son Temmuz ayında açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranları belli oldu. İşte 2022 Eylül ayı kira artış hesaplaması...

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, sorunlarını anlattı. Bulut, "Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil" dedi.

İş yeri kira artışı 2021!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına geçildi. Bu tarih itibariyle iş yerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek. Peki iş yeri kira artışı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Bursa İnegöl Belediyesi kira ödemelerini erteledi!

Bursa İnegöl Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı karar ile belediyeye ait iş yerleri için kira ödemelerini 3 ay boyunca erteledi.

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

Murat Kurum'dan esnafa kira müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerimizin iş yerleri dahil sahip olduğu taşınmazlarıyla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelgeyi 81 il valiliğimize gönderdik." dedi.

mesire yerleri kira Haberi

mesire yerleri kira

Mesire yerleri, 29 yıla kadar kiraya verilebilecek. Kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eğlenme tesislerinin yapılması zorunlu olacak. 

     Mesire Yerleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

     Yönetmeliğe göre, mesire yerlerinde her türlü düzenleme doğal ekosisteme uygun olarak yapılacak. Gerekli hallerde orman amenajman planları ve ilgili mevzuatta belirtilen her türlü ormancılık çalışmaları gerçekleştirilecek ve idarece belirlenen maksat dışında herhangi bir faydalanmaya müsaade edilmeyecek. 

     Mesire yerlerine ayrılacak alanlar, orman rejimi içerisinde olacak veya bu amaçla tahsis edilecek. Rekreasyon ve ekosistem yönünden farklı ve zengin özelliklere sahip olacak ve rekreasyonel kullanım talebi ve/veya ihtiyacı olacak. Rekreasyonel kaynak bütünlüğünü sağlayacak nitelik ve büyüklükte olacak. 

     Mesire yerlerindeki yapı ve tesisler, doğa ile uyumlu, tercihen taş veya ahşap malzemeden...