04 / 05 / 2024

Mesire yerleri yangın riskini azaltıyor mu

Mesire yerleri yangın riskini azaltıyor mu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınları konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Orman yangınlarını engellemek için tesis ettiğimiz mesire yerleri yangın riskini azaltıyor" dedi.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kuyaş Gayrimenkul’den hemen teslim işyerleri fırsatı!

Kuyaş Gayrimenkul,Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan işyerleri için Peşinatsız, Faizsiz, Banka Kredisiz, 60 Ay Vade kampanyası başlattı.

Çorum Adatepe Mesire Alanı açıldı!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adatepe mevkiinde 400 dekar alan üzerine yapılan mesire alanı Osmancık Belediyesine devredildi. Devir işlemlerinin ardından halkın hizmetine sunulan mesire alanının açılışı yapıldı.

İznik Gölü'ne yapılan mesire alanına tepki!

Yaban hayvanların üreme ve konaklama yeri olan İznik Gölü'ndeki sazlıklar doldurularak, mesire yeri yapılıyor. CHP'li milletvekilleri duruma tepki gösteriyor.

Erzurum Aziziye'ye dev mesire alanı yapılacak!

Erzurum Aziziye Belediyesi’nin 25 dönümlük dev mesire alanı projesi için çalışmalar başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Orhan, “Ilıca’yı bölgenin mesire alanı haline getirecek proje, ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Şanlıurfa Haliliye'ye yeni mesire alanı!

Haliliye Belediyesi, Tektek Milli Parkı’nda düzenlediği alanı mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine sundu. 24 dönümlük mesire alanında mescit, wc, oyun grubu, çardak, barbekü ve piknik masaları yer alıyor.

Niğde Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde mesire alanı çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Niğde'nin Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Batman'da mesire alanı projesine izin çıkmadı!

Özel İdare’nin, DİKA ile birlikte Batı Raman eteklerine planladığı mesire alanı projesine izin çıkmadı. Petrol arama sahasına yakın bölgede olduğu gerekçesiyle 290 dönümlük alana mesire alanı projesi askıya alındı.

Kocaeli Tavşancıl'a yeni mesire alanı!

Kentteki atıl alanları değerlendirerek halkın kullanımına sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine Yeşil Vadi adıyla mesire alanı oluşturdu.

Tuana Evleri'nin işyerleri 6 Mayıs’ta satışa çıkıyor!

Kent Konut tarafından inşa edilen Tuana Evleri projesindeki 6 adet işyeri ihale ile satışa çıkıyor. İşyerleri metre karelerine göre değişen fiyatlarla 6 Mayıs Cuma günü açık teklif usulü ile ihalesi yapılacak.

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi. Erkoç; "Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Batman'da 300 dönüm arazi üzerine mesire alanı yapılacak!

(DİKA) desteği ile Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde Batı Raman dağlarında 300 dönüm üzerine mesire alanı yapım çalışmalarına başlandı.

Mesire yerleri yangın riskini azaltıyor mu Haberi

Mesire yerleri yangın riskini azaltıyor mu


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınları konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Orman yangınlarını engellemek için tesis ettiğimiz mesire yerleri yangın riskini azaltıyor" dedi.


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada. Ramazan Bayramı'nda şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşların, bakanlığın tesis ettiği mesirelik alanlara gidebileceğini kaydetti.


Bakan Eroğlu, önümüzdeki günlerde orman yangınlarına sebebiyet veren aşırı sıcaklık, rüzgar, düşük nem gibi meteorolojik şartların oluşacağının altını çizdi.


Eroğlu, "Vatandaşlarımız piknik yapmak maksadı ile tercih ettikleri mesirelik alanlarda orman yangınına sebebiyet verebilecek her türlü hususa dikkat etmeli. Yaktıkları ateşi söndürdüklerine emin olmalı ve piknik sonrası ortaya çıkan çöpleri de toplayarak uygun yere bırakmalı" uyarısında bulundu.


-Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı


Türkiye'de...