18 / 05 / 2024

meskeniyet itirazı nereye yapılır

meskeniyet itirazı nereye yapılır

Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itirazı nasıl yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir? İşte yanıtı..

İmar planına itiraz nereye yapılır?

Hazırlanan imar planları, belirlenen yerlerde 1 aylık süre ile askıya çıkıyor. İmar planlarını askı süresince öğrenen veya imar durumunu inşaat izni sebebiyle öğrenen kişiler plana itiraz edebiliyor. Peki, imar planına itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Kentsel dönüşüme itiraz dilekçesi!

Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içinde kentsel dönüşüme bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüme itiraz dilekçesi örneği..

Ev haczi itiraz dilekçesi!

Ev haczi kapsamında, haciz tutanağında yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar bir dilekçe ile bu duruma itiraz edebiliyorlar. Ev haczi itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte,Ev haczi itiraz dilekçesi örneği..

Elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Günümüzde çok nadir yaşanmak ile birlikte kimi zaman fatura bedeli, gerçek kullanım bedelinden yüksek gelebiliyor. Faturalar yanlış okunabiliyor. Bu gibi durumlarda faturaya itiraz edilebiliyor. Peki, elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Uygulama imar planına itiraz dilekçesi!

Taşınmaz mal sahiplerinin uygulama imar planına itiraz etme hakkı bulunuyor. Uygulama imar planına itiraz bir dilekçe ile yapılıyor. İşte uygulama imar planına itiraz dilekçesi örneği...

Uygulama imar planına itiraz!

Uygulama imar planları haritalar üzerine kadastral durumu işlenmiş yapı adalarını ve çeşitli bölgeleri ayrıntıları ile gösteriyor. Vatandaşlar uygulama imar planına itiraz edebiliyor. İmar planına itiraz nasıl yapılır?

2b'ye itiraz edilebilir mi?

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

İmar planına itiraz sebepleri!

İmar planları, belediye tarafından belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince askıda kalıyor. Bu süre içerisinde imar planına karşı itiraz edilebiliyor. İşte imar planına itiraz sebepleri...

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Peki, rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

İmar planına itiraz süresi geçerse ne olur?

İmar planına karşı itiraz edilebilmesi için, itiraz sürelerinin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, imar planına itiraz süresi geçerse ne olur? İmar planı itiraz süresi geçtikten sonra plana itiraz edilir mi?

İmar planına kimler itiraz edebilir?

Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan imar planları yine belediye tarafından belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. Bu süre içinde imar planına kimler itiraz edebilir?

meskeniyet itirazı nereye yapılır Haberi

meskeniyet itirazı nereye yapılır

Meskeniyet itirazı nereye yapılır?

İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan 82/12. madde gereğince, kişilerin haline münasip evi haczedilemiyor. Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir?


Meskeniyet itirazı, bulunulan yerin İcra Mahkemelerine yapılıyor. Meskeniyet itiraz süresi ve yapılacak itirazlara ilişkin bilgiler aşağıdaki yargıtay kararında yer alıyor.


T.C.

YARGITAY

12. HUKUK DAİRESİ


E. 2004/17013

K. 2004/21500

T. 11.10.2004


• 103 DAVETİYESİNİN TEBLİĞİ ( Hacizden Haricen Haberdar Olmuş Olsa Bile Borçlunun Hacizle İlgili Şikayetlerinde Sürenin Tebligatla Başlayacağı - Meskeniyet Şikayeti )


• HACİZDEN HARİCEN HABERDAR OLAN BORÇLU ( 103 Davetiyesi Muttali Olma Tarihinden Sonra Tebliğ Edilse Bile Hacze Karşı Şikayet Süresinin Tebligatla Başlayacağı - Meskeniyet Şikayeti )


• BORÇLUNUN YOKLUĞUNDA YAPILAN HACİZ ( Borçlunun Hacze Haricen Muttali Olması -...