29 / 04 / 2024

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi

Nevşehir'in Gülşehir'de Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle muhtarıyla beraber inceledikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Bursa'daki meslek liseleri ve teknik okulları 2022 yılında 144 milyon lira ciro yaptı. Söz konusu okullarda masa, sandalyeden temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli ürünler üretiliyor.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak.

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

İhtisaslaşmış meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

Esenyurt'ta Sander Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Esenyurt Osmangazi Mahallesinde yeni bir okulun daha temeli dualarla atıldı. SANDER Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin temel atma törenine birçok kişi katıldı.

Manavgat Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi açıldı!

Akseki, Elmalı ve Alanya’nın ardından Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi (ASMEK) Manavgat Şubesi, eski Sarılar Belediye binasındaki yerinde törenle hizmete açıldı.

Saray Meslek Yüksekokulu bina çalışmaları başladı!

Yeni eğitim yılına yeni binasında girmeyi hedefleyen Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu yeni binasını yeni bir bölüm açarak taçlandıracak.

Alanya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi açıldı!

Alanya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi (ASMEK) binası Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı törenle açıldı. Başkan Türel, 1 yılda 100’ün üzerinde proje başlattıklarını, bir kısmının da tamamlandığını belirtti.

Kepez Akdeniz Sanayi Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne sözünü verdiği 24 derslikli ve 2 atölyeli Akdeniz Sanayi Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin, temelinin Çarşamba günü atılacağını açıkladı.

TOKİ Bingöl Merkez'de 16 derslikli endüstri meslek lisesi yaptıracak!

TOKİ Bingöl Merkez'de 16 derslikli endüstri meslek lisesi yaptıracak. Söz konusu inşaatın altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 15 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi Haberi

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi

Nevşehir'in Gülşehir'de Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle muhtarıyla birlikte tespit ettikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi.

Okul idaresi ve öğrencilerin hazırladığı "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında çalışmalar başlatan öğrenciler, Çalışanlar Mahallesi'nde yaşayan Suat Aydoğdu'nun evinde bir hafta süre boyunca tadilat ve temizlik çalışmasında bulundu.

Anadolu Ajansı'ndan Dilaver Can'ın haberine göre; öğrenciler, 2 çocuklu, yaz dönemlerinde çeşitli işlerde çalışıp evini geçindirmeye çalışan 44 yaşındaki Aydoğdu'nun müstakil evini boyayıp elektrik-su tesisatı ile kırık camlarını değiştirdi.

İkametin avlusuna kilitli parke taşı döşeyen öğrenciler, kanepe, ocak ve dolap gibi eşyaların tamiratını tamamlanmasının ardından ev ve bahçeyi temizledi. Öğrenciler evi, yenilenmiş haliyle aileye teslim etti.

Okul müdürü Mehmet Göktan, konuyla ilgili yaptığı açıklama

"Öğretmenlerimizle bir araya gelerek nasıl bir proje yapabileceğimizi düşündük. Yardıma ihtiyaç duyan bir...