21 / 05 / 2024

meslek liseleri uygulamalı dersler

meslek liseleri uygulamalı dersler

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mesleklerini uygulamalı öğreniyor. Okul bahçesinde ve okulda devam eden inşaatta 22 öğrenci çalışıyor.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Bursa'daki meslek liseleri ve teknik okulları 2022 yılında 144 milyon lira ciro yaptı. Söz konusu okullarda masa, sandalyeden temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli ürünler üretiliyor.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak.

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

İhtisaslaşmış meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

Bilecik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2016'da tamamlanacak!

Bilecik’te 2014 yılının Nisan ayında inşaatına başlanılan 16 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası inşaatı devam ediyor.

Mustafakemalpaşa'da Endüstri Meslek Lisesi ek bina inşaatı yapım işi ihale edilecek!

Bursa Mustafakemalpaşa'da Endüstri Meslek Lisesi ek bina inşaatı yapım işi 16 Nisan 2015 günü saat 10:00'da ihale ediliyor. İhale itibariyle 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanacak.

Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir?

Emlak sektöründe meclise sevk edilen kanun tasarısının sanki emlakçıların bütün dertlerine çare olacağı gibi bir hava estiriliyor. Peki Emlakçılık nasıl saygın bir meslek haline getirilebilir?

İMO'dan meslek mensuplarına zemin etüd semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, meslek mensuplarına ZEMİN ETÜDÜ ile ilgili bir Eğitim Semineri hazırladı. Seminer 21 - 22 - 28 - 29 Mart tarihlerinde Hatay Şube binasında düzenlenecek...

Sarıyer'de planlanan kız meslek lisesi Bağcılar'a inşa edilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014 yatırım programında yer alan Sarıyer ilçesine Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Bağcılar’da yapılacağı belirtildi.

meslek liseleri uygulamalı dersler Haberi

meslek liseleri uygulamalı dersler

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mesleklerini uygulamalı öğreniyor. Okul bahçesinde ve okulda devam eden inşaatta ikisi kız olmak üzere 22 öğrenci taş döşüyor, demir bağlıyor. 


ÖĞRENCİLER OKUL BAHÇESİNDE UYGULAMALI OLARAK ÇALIŞIYOR 


2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22 öğrenci ile bölümü açılan İnşaat Teknolojisi bölümü öğrencileri mezun olmadan meslek sahibi olma yolunda ilerliyor. 2'si kız olmak üzere 22 öğrenci, inşaat atölyesinde okulun inşaat işlerini düzenli şekilde yürütüyor. Okul bahçesinde uygulamalı olarak çalışan öğrenciler, okulda devan eden parke taşı döşeme işini ve okul yanında devam eden okul inşaatında demir bağlama işlerini de öğreniyorlar. 

Bölüm öğrencileri ileride inşaat mühendisi olup, depreme dayanıklı binalar yapacaklarını söylüyorlar. 


Haber...